Notícies de polsos Àsia

pboc, beijing, peoples bank, china

La Xina deixa els tipus sense canvis i les borses d'Àsia pugen majoritàriament

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat aquest dimecres amb pujades, la majoria, després que es confirmés el que esperava el consens: el Banc Popular de la Xina (PBoC, per les sigles en anglès) ha deixat sense canvis les seves taxes preferencials de préstecs a un i cinc anys al 3,45% i 4,2% per al desembre, respectivament.

dl japan japan exchange group jpx tokyo stock exchange nikkei 225 topix generic 2

El Nikkei lidera les compres a Àsia després del missatge 'dovish' del Banc del Japó

L'índex japonès Nikkei ha tancat amb guanys de l'1,41% i ha liderat els guanys a les borses asiàtiques, després que el Banc del Japó (BoJ) hagi decidit mantenir aquest dimarts la seva política monetària ultralaxa, que inclou tipus d'interès negatius i control de la corba dels rendiments dels bons japonesos a 10 anys. L'índex ASX australià ha pujat un 0,8%, mentre que el Kospi sud-coreà i el Shanghai Composite han tancat gairebé plans. En negatiu, el Hang Seng de Hong Kong ha baixat un 1%.

cb misil corea sh1

Àsia tanca mixta, però la borsa de Corea del Sud puja gràcies al sector defensa

Els mercats de la regió Àsia-Pacífic han acabat amb caigudes majoritàriament aquest dilluns, després que Corea del Nord hagi llançat un míssil balístic intercontinental amb capacitat d'arribar fins i tot a qualsevol part dels Estats Units. La borsa de Corea del Sud, però, ha experimentat un fort rebot impulsada pel sector defensa, per les tensions que s'han desfermat a la regió.