ep toyota lanza la gama 2024 del corolla touring sports electric hybrid con precios desde 28850
TOYOTA

Signe mixt a les borses d'Àsia aquest divendres. El Nikkei japonès és l'índex més baixista (-1,6%), mentre que el Kospi de Corea del Sud és el més alcista (+1%). A la resta de grans mercats, l'ASX australià i el Shanghai Composite cotitzen amb guanys moderats, mentre el Hang Seng de Hong Kong cau lleugerament.

  • 38.787,38
  • -0,34%

El PIB del Japó s'ha revisat a la baixa fins al -0,7% al tercer trimestre des del -0,5% i enfront del -0,5% esperat. En taxa interanual, el PIB va baixar un -2,9%, per sobre del -2,1% esperat. Els valors més baixistes del dia al mercat nipó han estat els fabricants d'automòbils, com Toyota.

En matèria de política monetària, el Banc del Japó (BoJ) ha assenyalat la seva disposició a normalitzar la política monetària el 2024, però les perspectives econòmiques s'estan deteriorant i la inflació s'està refredant.

"Continuem esperant que el BoJ abandoni la seva política de tipus d'interès negatius al segon trimestre del proper any, utilitzant les negociacions salarials de primavera com a pretext, encara que les dades econòmiques i d'inflació probablement no justifiquin un enduriment de la política", expliquen els analistes de Pantheon Macroeconomics.

A Austràlia, la companyia energètica Santos ha pujat amb força després de publicar que està en converses amb el rival Woodside per crear un gegant del gas natural.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent rebota un 2% (75,54 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,08% (1,0783 dòlars), i l'unça d'or cau lleugerament un 0,1% (2.046 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 4,15% i el bitcoin puja un 0,6%, fins als 43.464 dòlars.

Noticias relacionadas

contador