Notícies de economia

1596617274 covid

El Covid dispara a màxims el dèficit (-11,6%) i el deute (95,1%) de l'eurozona

L'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus i de les mesures de contenció implementades va disparar en el segon trimestre de 2020 el desequilibri pressupostari i l'endeutament públic de la zona euro, amb un nivell rècord de dèficit del -11,6% des del -2,5% del primer trimestre, així com de deute, amb una ràtio sobre PIB del 95,1% des del 86,3% dels tres mesos anteriors, segons dades d'Eurostat.

boris-johnson-brexit 20200407081421

El Regne Unit impulsarà una nova ajuda per a les empreses afectades per la Covid

El Govern del Regne Unit ha anunciat aquest dijous que impulsarà una nova ajuda econòmica per a totes aquelles empreses afectades per la crisi del coronavirus, la seva tercera mesura de reactivació en menys d'un mes. Amb la seva posada en marxa, l'Executiu britànic pretén pal·liar les més que possibles pèrdues derivades del ressorgiment de la pandèmia al continent europeu, i demostrar així el seu total suport al teixit empresarial del país.

ep imagen de un edificio de viviendas

El mercat d'habitatge viu una cruïlla després de la fi de la moratòria hipotecària

Els preus de l'habitatge van moderar el seu creixement durant el segon trimestre de l'any a gairebé tots els països europeus. Va ser just el moment en què la totalitat del 'Vell Continent' es va tancar a la casa per intentar frenar l'avanç de la Covid-19. Ara, quan ja és aquí la segona onada de la pandèmia, el mercat es troba en una "cruïlla" perquè els governs estan desfent algunes mesures extraordinàries, com les moratòries hipotecàries, segons Scope Ratings.