evergrande 20230927130452

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat amb signe mixt aquest dilluns. Els inversors no s'han decidit per una tendència amb claredat, i els números verds i vermells s'han barrejat en una sessió de transició, en espera de les dades macro claus que es coneixeran aquesta setmana. Destaca la pujada que ha experimentat la immobiliària xinesa Evergrande a la borsa, després d'haver aconseguit un nou ajornament de la vista per a la seva liquidació.

Els inversors romanen pendents de la lectura de la inflació de Tòquio, que es considera un indicador avançat de les tendències a nivell nacional. La dada es coneixerà aquest dimarts així com les xifres d'inflació de Corea del Sud i el PMI serveis del Japó i la Xina.

A més, aquest dimarts també es coneixerà la decisió de tipus del Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA, per les sigles en anglès) que celebra la darrera reunió de l'any, i el consens espera que el banc central mantingui els tipus d'interès sense canvis al 4,35%.

Així, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha caigut un 1% després d'haver registrat guanys durant la sessió, mentre que l'índex CSI 300 de la Xina continental ha perdut un 0,65% i ha tocat el nivell més baix des del febrer del 2019. Aquestes caigudes contrasten amb la pujada que ha experimentat Evergrande, de més del 9%.

L'avenç del gegant immobiliari xinès s'ha produït després que el Tribunal Superior de Hong Kong hagi decidit posposar fins al 29 de gener que ve l'audiència sobre la petició per a la seva liquidació, presentada el juny del 2022 per un creditor estranger i que tenia fixada la seva data per a aquest dilluns.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha pujat un 0,73% i ha tancat als 7.124,7 punts, liderant els guanys entre els principals índexs de la regió i assolint el nivell més alt des del 20 de setembre.

El Kospi de Corea del Sud també ha pujat, un 0,4% si escau, i ha acabat la jornada als 2.514,95 punts, mentre que el Kosdaq, de petita capitalització, ha retallat els guanys anteriors i ha acabat amb un lleu avanç del 0,15%, i tanca als 828,52.

Al Japó, el Nikkei 225 s'ha deixat un 0,6% fins als 33.321,27 punts, mentre que el Topix ha caigut un 0,83% i ha tancat als 2.362,65 punts.

contador