dl hong kong hkex hong kong exchanges and clearing hang seng index trading generic 1
Sharecast graphic / Josh White

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 1% i ha liderat els guanys a les borses d'Àsia aquest dimarts, seguit en menor mesura per l'ASX australià, el Shanghai Composite xinès, el Kospi sud-coreà i el Nikkei japonès.

  • 38.787,38
  • -0,34%

Això mentre els inversors es preparen per descomptar una de les referències clau de la setmana, ja que la dada d'inflació als Estats Units és la cita econòmica principal de la jornada.

El consens espera que l'IPC general nord-americà es redueixi lleugerament en taxa interanual fins al 3,1% des del 3,2%, mentre que l'IPC subjacent es mantingui al 4% interanual.

Des de Bankinter, indiquen que "el que és realment important aquesta setmana són els 6 bancs centrals que es reuneixen entre dimecres i divendres. Tots ells repetiran tipus, així que l'important serà els missatges que transmetin respecte a futures baixades de tipus (especialment Fed i BCE)".

Segons la seva opinió, "sembla lògic pensar que tant Powell (Fed) com Lagarde (BCE) intentaran refredar les expectatives davant d'un mercat que cada cop avança més en el temps les seves previsions de baixades de tipus. Per això, la probabilitat d'una decepció no és menyspreable”.

"Pel que fa a la resta de la setmana", conclouen, "continuem creient que, després de 6 setmanes de pujades, seria sana una certa correcció/consolidació. Un missatge de prudència per part dels bancs centrals proporcionaria l'excusa perfecta per a aquest ajustament".

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent rebota un 0,5% (76,40 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,16% (1,0778 dòlars), i l'unça d'or puja un 0,4% (2.002 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,2% i el bitcoin repunta un 2,8%, fins als 41.840 dòlars.

Noticias relacionadas

contador