dl japan japan exchange group jpx tokyo stock exchange nikkei 225 topix generic 2
Sharecast graphic / Josh White

L'índex japonès Nikkei ha tancat amb guanys de l'1,41% i ha liderat els guanys a les borses asiàtiques, després que el Banc del Japó (BoJ) hagi decidit mantenir aquest dimarts la seva política monetària ultralaxa, que inclou tipus d'interès negatius i control de la corba dels rendiments dels bons japonesos a 10 anys. L'índex ASX australià ha pujat un 0,8%, mentre que el Kospi sud-coreà i el Shanghai Composite han tancat gairebé plans. En negatiu, el Hang Seng de Hong Kong ha baixat un 1%.

  • 39.069,68
  • 0,73%

"Amb incerteses extremadament altes que envolten les economies i els mercats financers nacionals i estrangers, el BoJ continuarà pacientment amb la flexibilització monetària mentre respon àgilment a l'evolució de l'activitat econòmica i els preus, així com a les condicions financeres", ha explicat a comunicat el Banc del Japó.

L'organisme ha mantingut totes les mesures i no ha anticipat cap calendari per començar a retirar-les. Així, ha mantingut els tipus d'interès al -0,1%, seguirà comprant bons japonesos sense límit per mantenir el rendiment del bo a 10 anys al 0%, i continuarà mantenint el control de la corba de rendiment del bo a 10 anys perquè no superi l'1%.

Després del comunicat del BoJ, els experts d'Oxford Economics reiteren la previsió que "finalitzi la seva política de tipus d'interès negatius l'abril del 2024", quan es confirmi una "robusta pujada dels salaris".

Tot i això, afegeixen que "la nostra projecció de la inflació anticipa que el BoJ mantindrà una política de tipus d'interès al 0% durant diversos anys".

Sobre el final de les polítiques de flexibilització monetària i de compra d'actius, assenyalen que "el BoJ no tindrà pressa per acabar-la" i anticipen que "la sortida serà delicada i requerirà molts anys i mesures polítiques integrals en conjunt amb el govern per garantir un procés fluid i estable".

En altres mercats, Wall Street va tancar amb guanys, liderats pel sector tecnològic. A més, el petroli Brent rebota un 0,1% (78,01 dòlars), després que els EUA hagin anunciat una força marítima internacional per protegir el comerç del mar Roig.

Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,14% (1,0937 dòlars), i l'unça d'or cau un 0,13% (2.031 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 3,91% i el bitcoin repunta un 2,5% (42.955 dòlars).

Noticias relacionadas

contador