ep archivo   recurso de pharmamar
PHARMAMAR - Archivo

PharmaMar ha anunciat que el seu soci, Luye Pharma Group, ha rebut l'aprovació de comercialització de Zepzelca (lurbinectedina) per les autoritats sanitàries de Hong Kong per al tractament de pacients adults amb càncer de pulmó de cèl·lula petita (CPCP) metastàtic, amb progressió de la malaltia durant o després de la quimioteràpia basada en platí.

  • 35,94€
  • -2,12%

L'aprovació de lurbinectedina a Hong Kong es basa en les dades d'un estudi obert, multicèntric i d'un sol braç amb monoteràpia realitzat en 105 pacients adults amb càncer de pulmó microcític metastàtic recurrent (incloent-hi pacients amb malaltia sensible a platí i resistent a platí) .

El mateix assaig que l'Administració d'Aliments i Medicaments (FDA, per les sigles en anglès) va utilitzar per concedir l'aprovació accelerada de lurbinectedina als Estats Units.

El càncer de pulmó és el més comú de tots els càncers a Hong Kong, en termes d'incidència i de mortalitat. El 2020, es van diagnosticar 5.422 nous casos, dels quals el CPCP suposa entre el 13% i el 17%, i van morir un total de 3.910 persones per aquesta patologia en aquesta regió, xifra que representa el 26,4% de totes les morts per càncer.

Actualment, la sol·licitud de registre de lurbinectedina (NDA, New Drug Application) està sent revisada a la Xina continental i en altres països del món. Lurbinectedina ja està aprovada en 16 territoris: nou a Àsia (Emirats Àrabs Units, Singapur, Corea del Sud, Qatar, Israel, Oman, Taiwan, Macau i Hong Kong); cinc a Amèrica (EUA, Canadà, Equador, Mèxic i Perú); un a Oceania (Austràlia) i un a Europa (Suïssa).

Els pacients de la resta dels països europeus només es poden beneficiar de lurbinectedina mitjançant ús compassiu o en un assaig clínic. Per presentar el dossier d'aprovació a Europa s'està fent l'assaig en fase III LAGOON.

Noticias relacionadas

contador