cb misil corea sh1

Els mercats de la regió Àsia-Pacífic han acabat amb caigudes majoritàriament aquest dilluns, després que Corea del Nord hagi llançat un míssil balístic intercontinental amb capacitat d'arribar fins i tot a qualsevol part dels Estats Units. La borsa de Corea del Sud, però, ha experimentat un fort rebot impulsada pel sector defensa, per les tensions que s'han desfermat a la regió.

Després de tancar amb pujades la setmana passada, els propers dies de negociació pot passar qualsevol cosa, i no només pel míssil de Corea del Nord. Aquest dimarts es reuneix per darrer cop l'any el Banc del Japó (BoJ), que decidirà sobre els tipus d'interès. S'espera que els mantingui sense canvis, i també que doni alguna pista sobre la tendència futura, que els experts creuen que es podria suavitzar.

Dimecres serà el torn de la Xina, que també decideix sobre els tipus, i divendres ja es coneixerà la inflació del Japó. Serà, per tant, una setmana carregada de referències de pes que influiran en lʼesdevenir dels mercats.

Mentrestant, aquest dilluns el vermell s'ha imposat a la regió. L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha tancat amb una caiguda del 0,22% fins als 7.426,40 punts, de manera que ha trencat la ratxa guanyadora de sis dies. I al Japó, el Nikkei 225 ha acabat amb pèrdues del 0,64% fins als 32.758,98 punts. Al Topix també s'han imposat les vendes, i ha acabat la jornada un 0,66% més avall, fins als 2.316,86 punts.

Tot i això, el Kospi de Corea del Sud ha aconseguit revertir les caigudes que experimentava i ha tancat amb pujades del 0,13% fins als 2.566,86 punts. El Kosdaq de petita capitalització ha guanyat un 1,51% i ha acabat el dia als 850,96 punts.

A Corea del Sud els guanys han arribat de la mà de les accions de les empreses de defensa, per les tensions que han suscitat les maniobres militars que ha dut a terme Pyongyang diumenge i dilluns.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha perdut un 0,94%, mentres que el CSI 300 de la Xina continental ha baixat un 0,3%.

Noticias relacionadas

contador