pboc, beijing, peoples bank, china

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat aquest dimecres amb pujades, la majoria, després que es confirmés el que esperava el consens: el Banc Popular de la Xina (PBoC, per les sigles en anglès) ha deixat sense canvis les seves taxes preferencials de préstecs a un i cinc anys al 3,45% i 4,2% per al desembre, respectivament.

Aquest és el quart mes consecutiu que el Banc Popular de la Xina manté l'LPR un any després de reduir-la del 3,55% al 3,45% l'agost. Per part seva, l'LPR a cinc anys s'ha mantingut al 4,2% durant sis mesos consecutius, després d'haver estat rebaixada per última vegada el juny des del 4,3%.

I anyhu6 l pla macroeconòmic també ha estat protagonista el Japó aquest dimecres. La decisió del Banc del Japó (BoJ), que va mantenir aquest dimarts la seva política 'ultralaxa' en deixar sense canvis els tipus d'interès al -0,1%, ha donat un nou suport a les accions nipones, malgrat les dades que se n'han conegut.

En concret, les exportacions japoneses han caigut el novembre un 0,2% en taxa interanual, molt pitjor del que esperava el mercat (+1,5%). Això es deu, sobretot, al fet que han caigut les vendes a la Xina. Per part seva, les importacions han baixat a prop d'un 12% enfront de l'estimació d'una baixada del 8,6%.

Al Japó, el Nikkei 225 ha guanyat un 1,60%, mentre que el Topix ha pujat un 0,9%. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha acabat aquest dimecres amb un avanç del 0,65% fins als 7.537,90 punts, tocant així un màxim de 10 mesos.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha guanyat un 1,12%, mentres que el CSI 300 de la Xina ha estat l'únic gran mercat d'Àsia que ha registrat caigudes, concretament del 0,52%.

El Kospi de Corea del Sud ha pujat un 1,72%, el guany més gran dels mercats de la regió, i el Kosdaq de petita capitalització ha afegit un 0,44%.

Noticias relacionadas

contador