dl australia asx australian securities exchange sydney trading finance generic unsplash
Sharecast / Marcus Reubenstein via Unsplash

Pèrdues generalitzades a les borses d'Àsia aquest dimarts després del tancament baixista de Wall Street i la publicació de diverses referències econòmiques destacades. El Hang Seng de Hong Kong ha baixat més del 2% i hi ha liderat les vendes, seguit pel Nikkei japonès, el Shanghai Composite xinès, l'ASX australià i el Kospi sud-coreà.

  • 39.069,68
  • 0,73%

El Banc de la Reserva Federal d'Austràlia ha decidit mantenir els tipus d'interès al 4,35%, en línia amb el que s'esperava.

Segons indica Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank, l'organisme ha assenyalat que "podria ser necessari un ajustament més gran depenent de les dades".

La governadora de l'entitat, Michelle Bullock, ha comentat que la inflació australiana és ara un assumpte més intern i no està tan relacionada amb la cadena de subministrament. En aquest sentit, ha reiterat que si la inflació es manté més persistent del previst, seran necessàries noves pujades de tipus per contenir-la.

A més, el PMI serveis de la Xina del sector privat ha repuntat més del previst al novembre, encara que el PMI serveis del Japó s'ha situat per sota del que s'esperava. Els experts de Danske Bank han destacat que la dada de serveis a la Xina s'ha situat a màxims dels últims tres mesos, cosa que "reflecteix una demanda més gran en l'economia més gran de la regió".

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja lleugerament un 0,11% (73,11 dòlars) i el Brent avança un 0,08% (78,09 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,02% (1,0838 dòlars), i l'unça d'or repunta un 0,5% (2.052 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,23% i el bitcoin repunta un 0,1% (41.871 dòlars).

Noticias relacionadas

contador