ep asia se convierte en destino tendencia en alza para los viajeros espanoles en 2023
KIWI

Sessió baixista aquest dijous a les borses d'Àsia, liderada pel Nikkei japonès, que ha baixat un 1,7% després dels guanys del 2% registrats dimecres. El Hang Seng de Hong ha baixat un 0,7%, seguit en menor mesura pel Kospi sud-coreà, l'ASX australià i el Shanghai Composite xinès.

  • 38.787,38
  • -0,34%

Això després del tancament lleugerament baixista a Wall Street i després de descomptar diverses referències econòmiques. A la Xina, les exportacions del novembre han repuntat un 0,5%, per sobre de la caiguda esperada del 0,8% i del descens del 6,4% del mes anterior. Es tracta del primer ascens de les exportacions del gegant asiàtic en els darrers sis mesos.

En negatiu, les importacions han baixat un 0,6%, enfront de la pujada anticipada del 3% i l'ascens també del 3% registrat l'octubre. "Si bé la debilitat de les importacions és un senyal decebedor de la demanda interna, l'augment de les exportacions confirma la nostra opinió que la recessió manufacturera mundial està començant a esvair-se, alleujant el vent en contra per a les exportacions xineses", expliquen els experts de Danske Bank.

"Les exportacions de la Xina semblen haver tocat fons, però les perspectives només són d'una recuperació feble d'aquí al 2024, atesa la probable perspectiva d'una demanda global feble", afegeixen els analistes de Pantheon Macroeconomics.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent rebota un 1% després de les fortes pèrdues de dimecres (75,05 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,17% (1,0780 dòlars), i l'unça d'or puja un 0,17% (2.052 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 4,15% i el bitcoin baixa un 1,3%, fins als 43.341 dòlars.

Noticias relacionadas

contador