dl china asia shopping street markets yuan renminbi pb
Sharecast / Andy Leung via Pixabay

Les accions de la Xina han encapçalat les caigudes entre els mercats d'Àsia-Pacífic aquest dimecres, mentre els inversors assimilen el pla de Pequín per impulsar la demanda interna, just abans de la decisió de tipus d'interès de la Reserva Federal dels EUA que es coneixerà avui, a partir de les 20.00 hora espanyola.

L'índex CSI 300 de la Xina continental ha caigut un 1,6%. Això, un dia després que els líders de la Xina prometessin impulsar la demanda interna, prioritzar el desenvolupament de sectors estratègics i abordar la crisi immobiliària del país, després d'una reunió clau que ha delineat les prioritats econòmiques per al 2024.

Les mesures anunciades per Pequín han estat en gran mesura en línia amb les expectatives del mercat, segons assenyala Bank of America i recull CNBC. "No esperem que es llanci un paquet de polítiques tipus 'bazooka' que inclogui una expansió fiscal agressiva o retallades de taxes", afirma BofA.

Per la seva banda, el Nikkei s'ha desmarcat amb alces moderades (+0,25%) després que l'enquesta trimestral Tankan del Banc del Japó, que mesura les condicions econòmiques al Japó, hagi mostrat que la confiança empresarial a les grans empreses manufactureres va millorar més del que s'esperava el quart trimestre, amb l'índex pujant a +12 des de +10 previst.

Mentrestant, l'índex per al sentiment de les grans empreses no manufactureres va pujar a +30 des de +27, i va millorar per setè trimestre consecutiu. Una lectura positiva de l'índex indica que els enquestats optimistes superen els pessimistes.

De tornada a la decisió de la Reserva Federal que es coneixerà avui, el consens espera que el banc central nord-americà mantingui la taxa d'interès de préstec en un rang entre el 5,25% i el 5,5%.

Noticias relacionadas

contador