ackman

El cèlebre inversor William Ackman, conegut per les seves arriscades apostes a borsa, es troba al caire de l'abisme després de la forta caiguda de Valeant Pharmaceuticals.

La companyia canadenca, que es va enfonsar dijous a Wall Street per sota de 79 dòlars, es troba a l'ull de l'huracà per les seves pràctiques comptables i les seves polítiques per fixar els preus dels seus medicaments.

Ni tan sols el suport explícit d’Ackman al CEO de Valeant, Mike Pearson, ha evitat que les accions de l'empresa baixessin un 14%, fins a marcar mínims dels dos últims anys i acumular un descens del 70% des dels màxims de l'agost.

ACKMAN VA COMPRAR ACCIONS A 196 DÒLARS I 108 DÒLARS

El fons d’Ackman, Pershing Square Capital Management, va comprar el 5,7% de Valeant per 3.800 milions de dòlars el mes de març passat, a 196 dòlars per acció. El 21 d'octubre passat, el fons va adquirir dos milions d'accions més a 108 dòlars.

La forta caiguda dels títols ha posat en escac l'inversor i el seu fons d'inversió, que acumula una pèrdua colossal en aquestes operacions. Segons The Wall Street Journal (WSJ), Ackman continua confiant en el CEO de Valeant, però el mercat no opina el mateix.

El Congrés investigarà la política de preus de Valeant, mentre que l'empresa ha anunciat que cancel·la la seva polèmica relació amb Philidor RX Services, acusada d'afavorir els productes de la farmacèutica en comptes d'altres medicaments més barats.

Mentrestant, segons ha dit Ackman als seus col·legues aquesta setmana, «acabar l'any amb alces serà una proesa... però les notícies de la meva mort han estat exagerades».

contador