AMP2.- El Govern central conclou que ha d'autoritzar l'OPA d'Atlantia sobre Abertis

| |
Europa Press | 07 dic, 2017 14:41
ep abertis
Abertis

L'Advocacia de l'Estat "exigeix" demanar-la per als satèl·lits i ho veu "raonable, encara que no està completament segura", en el cas de les autopistes

MADRID, 7 (EUROPA PRESS)

El Govern considera que la italiana Atlantia ha de demanar autorització al Govern per a l'OPA que ha llançat sobre el grup de concessions Abertis i així l'hi ha notificat al supervisor del mercat, a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'Executiu arriba a aquesta conclusió atès que l'Advocacia de l'Estat diu que "cal exigir" autorització per al traspàs dels satèl·lits d'Hispasat que controla Abertis, i ho estima "raonable", encara que "no està completament segura" per al cas de les autopistes.

Així mateix, subratlla que el fet de demanar autorització "no prejutja la decisió final que l'Executiu s'adopti" sobre l'operació.

El Ministeri de Foment arriba a aquestes conclusions dos mesos després que a mitjan passat mes d'octubre demanés un informe a l'Advocacia de l'Estat davant la negativa d'Atlantia a demanar autorització al Govern per a la seva OPA sobre Abertis.

El Departament que dirigeix Íñigo de la Serna ratifica ara la seva consideració inicial sobre la necessitat de sol·licitar aprovació a partir de "informes interns" realitzats per aquest Ministeri i el d'Energia, i del referit informe encarregat a l'Advocacia de l'Estat.

En aquest últim cas, el Govern reconeix que l'Advocacia d'Estat indica que en el cas de les autopistes que Abertis té en Espanya, "no és completament segur", però és "raonable", que calgui requerir demanar 'llum verda' a l'Executiu.

"L'informe de l'Advocacia General d'Estat assenyala que, encara que no és completament segur, és raonable el criteri que sosté el Ministeri de Foment d'exigir l'autorització del Govern per adquirir la totalitat de les accions d'Abertis", indica aquest Departament en un comunicat.

No obstant això, per a l'altre negoci d'Abertis, el d'explotació dels satèl·lits, l'Advocacia sí considera que "cal exigir" autorització tal com, segons assegura, s'estableix en l'acord del Consell de Ministres de 1997 pel qual s'atorga a Hispasat gestió satelital.

L'Executiu ha vingut defensant la necessitat de pronunciar-se sobre qualsevol OPA sobre Abertis pel fet que aquesta companyia explota mitjançant contractes de concessió autopistes i satèl·lits, actius la titularitat última dels quals és de l'Estat i que es consideren, especialment en el cas d'aquests últims, estratègics per al país.

REQUERIMENTS A la CNMV

Així, i davant aquests informes, ha resolt finalment reclamar que es formalitzi aquesta sol·licitud d'autorització. Per a això, ha enviat els requeriments a la CNMV perquè "esmeni" el "defecte" que considera suposa el fet que l'OPA d'Atlantia no contempli demanar-la.

Els requeriments han estat remesos pel Ministeri de Foment i pel Ministeri d'Energia i es refereixen a l'OPA d'Atlantia, atès que l'ofereix competidora, la formulada per ACS, sí contempla sol·licitar el 'vistiplau' del Govern.

A més, crida l'atenció sobre el fet que la companyia italiana, controlada per la família Benetton, ha sol·licitat autorització a l'OPA en tots els països en els quals Abertis té autopistes, excepte a Espanya. El grup explota vies de pagament també al Brasil, França, Xile i la pròpia Itàlia.

ARGUMENT D'ATLANTIA

En el fullet de la seva OPA, Atlantia no veu necessària l'autorització de l'Executiu argumentant que la seva oferta no es dirigeix a les societats concessionàries de cadascuna de les autopistes que explota Abertis a Espanya, ni a l'operador de satèl·lits Hispasat, sinó al grup matriu de totes aquestes signatures.

L'OPA d'Atlantia, estimada en 16.341 milions d'euros, està ja aprovada per la CNMV des del passat 9 d'octubre, però es va deixar en suspens després de presentar ACS una contraOPA, valorada en 18.600 milions.

En l'actualitat, la 'batalla' d'Opes oberta sobre Abertis està pendent que el supervisor autoritzi l'ofereix competidora del grup que presideix Florentino Pérez, previsiblement el 2018.

Más noticias

18:18 La OPEP planta cara a Trump y el petróleo marca máximos de cuatro años

El petróleo sube con fuerza este lunes (barril Brent: +3,1%, 81,24 dólares. Barril West Texas: +2,4%. 72,5 dólares), marca máximos de cuatro años y supera los máximos del año, situados en los 80,49 dólares. Los expertos no descartan que, en los próximos meses, los precios escalen por encima de los 90 dólares el barril.

18:16 Economía/Bolsa.- El Ibex 35 pierde un 0,81% en la jornada pero salva los 9.500 puntos

MADRID, 24 (EUROPA PRESS) El Ibex 35 ha finalizado la sesión bursátil con una caída del 0,81%, lo que ha llevado al selectivo a romper con diez sesiones consecutivas al alza y situarse en los 9.512,8 puntos, en un escenario marcado por la guerra comercial entre Estados Unidos y China.

18:13 Sky se dispara un 8,6% tras la nueva oferta de Comcast

La británica Sky ha recomendado a sus accionistas aceptar la oferta de Comcast, una OPA de 40.000 millones de dólares, en un comunicado de prensa publicado este mismo lunes.

18:08 Thomas Cook se hunde un 28% tras su segundo 'profit warning' en 2 meses

Thomas Cook se ha hundido en el Ftse 100 este lunes. La compañía de viajes se ha dejado más de un 28% en el parqué tras la renuncia de su CFO y el lanzamiento de un 'profit warning' que afectará a sus beneficios de 2018.

18:00 ADVEO GROUP INTERNATIONAL, S.A.

17:53 Economía.- Solvencia II ha mejorado la gestión del riesgo y la supervisión, según Consorcio de Compensación de Seguros

MADRID, 24 (EUROPA PRESS) La gestión de los riesgos de los grupos aseguradores y su adecuada supervisión ha mejorado "sustancialmente" a raíz de la adaptación de la normativa Solvencia II, según concluye el libro 'El impacto de Solvencia II en los grupos de entidades aseguradoras' escrito por la directora de Gestión de Riesgos del Consorcio de Compensación de Seguros, María Nuche, y editado por la Fundación Mapfre.

17:46 Economía/Finanzas.- (AMP) Ramón Revuelta, nuevo director de la Unidad de Gobierno del Dato de Santalucía

MADRID, 24 (EUROPA PRESS) La aseguradora Santalucía ha incorporado a su estructura la figura del chief data officer (CDO), nombrando a Ramón Revuelta como director de la Unidad de Gobierno del Dato, según ha comunicado la propia compañía.

17:45 Marcelino Fernández Verdes recibe acciones de ACS por valor de 18 millones

El consejero delegado de ACS, Marcelino Fernández Verdes, ha recibido 500.000 opciones sobre acciones del grupo de construcción y servicios a un precio unitario de 37,17 euros por título.

17:41 GESTAMP AUTOMOCION, S.A.

17:17 Economía/Finanzas.- ING permite retirar dinero en efectivo gratis en los puntos de venta de la ONCE

MADRID, 24 (EUROPA PRESS) ING y la ONCE han alcanzado un acuerdo por el que cualquier persona, cliente de cualquier banco, pueda pagar y retirar dinero en efectivo gratis a través de la app Twyp en los puntos de venta de la organización, según han informado en un comunicado.