AMP2.- El Govern central conclou que ha d'autoritzar l'OPA d'Atlantia sobre Abertis

Europa Press | 07 dic, 2017 14:41
ep abertis
Abertis

L'Advocacia de l'Estat "exigeix" demanar-la per als satèl·lits i ho veu "raonable, encara que no està completament segura", en el cas de les autopistes

MADRID, 7 (EUROPA PRESS)

El Govern considera que la italiana Atlantia ha de demanar autorització al Govern per a l'OPA que ha llançat sobre el grup de concessions Abertis i així l'hi ha notificat al supervisor del mercat, a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'Executiu arriba a aquesta conclusió atès que l'Advocacia de l'Estat diu que "cal exigir" autorització per al traspàs dels satèl·lits d'Hispasat que controla Abertis, i ho estima "raonable", encara que "no està completament segura" per al cas de les autopistes.

Així mateix, subratlla que el fet de demanar autorització "no prejutja la decisió final que l'Executiu s'adopti" sobre l'operació.

El Ministeri de Foment arriba a aquestes conclusions dos mesos després que a mitjan passat mes d'octubre demanés un informe a l'Advocacia de l'Estat davant la negativa d'Atlantia a demanar autorització al Govern per a la seva OPA sobre Abertis.

El Departament que dirigeix Íñigo de la Serna ratifica ara la seva consideració inicial sobre la necessitat de sol·licitar aprovació a partir de "informes interns" realitzats per aquest Ministeri i el d'Energia, i del referit informe encarregat a l'Advocacia de l'Estat.

En aquest últim cas, el Govern reconeix que l'Advocacia d'Estat indica que en el cas de les autopistes que Abertis té en Espanya, "no és completament segur", però és "raonable", que calgui requerir demanar 'llum verda' a l'Executiu.

"L'informe de l'Advocacia General d'Estat assenyala que, encara que no és completament segur, és raonable el criteri que sosté el Ministeri de Foment d'exigir l'autorització del Govern per adquirir la totalitat de les accions d'Abertis", indica aquest Departament en un comunicat.

No obstant això, per a l'altre negoci d'Abertis, el d'explotació dels satèl·lits, l'Advocacia sí considera que "cal exigir" autorització tal com, segons assegura, s'estableix en l'acord del Consell de Ministres de 1997 pel qual s'atorga a Hispasat gestió satelital.

L'Executiu ha vingut defensant la necessitat de pronunciar-se sobre qualsevol OPA sobre Abertis pel fet que aquesta companyia explota mitjançant contractes de concessió autopistes i satèl·lits, actius la titularitat última dels quals és de l'Estat i que es consideren, especialment en el cas d'aquests últims, estratègics per al país.

REQUERIMENTS A la CNMV

Així, i davant aquests informes, ha resolt finalment reclamar que es formalitzi aquesta sol·licitud d'autorització. Per a això, ha enviat els requeriments a la CNMV perquè "esmeni" el "defecte" que considera suposa el fet que l'OPA d'Atlantia no contempli demanar-la.

Els requeriments han estat remesos pel Ministeri de Foment i pel Ministeri d'Energia i es refereixen a l'OPA d'Atlantia, atès que l'ofereix competidora, la formulada per ACS, sí contempla sol·licitar el 'vistiplau' del Govern.

A més, crida l'atenció sobre el fet que la companyia italiana, controlada per la família Benetton, ha sol·licitat autorització a l'OPA en tots els països en els quals Abertis té autopistes, excepte a Espanya. El grup explota vies de pagament també al Brasil, França, Xile i la pròpia Itàlia.

ARGUMENT D'ATLANTIA

En el fullet de la seva OPA, Atlantia no veu necessària l'autorització de l'Executiu argumentant que la seva oferta no es dirigeix a les societats concessionàries de cadascuna de les autopistes que explota Abertis a Espanya, ni a l'operador de satèl·lits Hispasat, sinó al grup matriu de totes aquestes signatures.

L'OPA d'Atlantia, estimada en 16.341 milions d'euros, està ja aprovada per la CNMV des del passat 9 d'octubre, però es va deixar en suspens després de presentar ACS una contraOPA, valorada en 18.600 milions.

En l'actualitat, la 'batalla' d'Opes oberta sobre Abertis està pendent que el supervisor autoritzi l'ofereix competidora del grup que presideix Florentino Pérez, previsiblement el 2018.

contador

Más noticias

02:00 Hyosung TNC presenta un nuevo paradigma a través de la producción sostenible de BDO biológico

01:02 BLADEX REGISTRA REPORTE ANUAL FORMULARIO 20-F

25 abr Caídas en Wall Street a la espera de más resultados de las tecnológicas

Wall Street ha cerrado con caídas (Dow Jones:-0,98%; S&P500:-0,46%; Nasdaq:-0,64%) este jueves tras el signo mixto del miércoles, después de que los inversores hayan descontado los resultados de Meta y la gran desaceleración del PIB del primer trimestre, sin quitar la mirada de otras dos 'big tech': Alphabet y Microsoft.

25 abr Extron valida los switches de Alcatel-Lucent Enterprise, redes avanzadas con lo último en tecnología Audio Visual (AV)

25 abr IBM se hunde tras decepcionar con sus ingresos y anunciar la compra de HashiCorp

IBM ha cerrado un jueves históricamente malo para la compañía. Las acciones de la tecnológica estadounidense han caído un 8,04% en Wall Street, lo que supone la peor sesión de la firma norteamericana desde octubre de 2021, cuando perdió un 9,6% el día 21.

25 abr Caídas en Caterpillar tras decepcionar con los ingresos entre enero y marzo

Las acciones de Caterpillar han caído un 6,95% en Wall Street después de que la compañía no cumpliera las previsiones de ingresos del mercado. No obstante, la compañía ha aumentado su beneficio un 46% hasta los 2.856 millones de dólares frente a los 1.943 millones conseguidos en el mismo período del año anterior. El beneficio por acción se sitúa así en 5,75 dólares por título, 15 centavos por encima de la previsión de los analistas.

25 abr Zoomlion brilla en INTERMAT 2024 con una visión para un futuro más verde e inteligente

25 abr Tendencias pioneras en baños: La 135ª Feria de Cantón atrae a los líderes del sector

24 abr EY anuncia a Josh Matthews de Apkudo como finalista del Premio Entrepreneur Of The Year® 2024 Mid-Atlantic

25 abr Ethara: Gran Premio Etihad Airways Abu Dhabi de Fórmula 1