AMP2.- El Govern central conclou que ha d'autoritzar l'OPA d'Atlantia sobre Abertis

Europa Press | 07 dic, 2017 14:41
ep abertis
Abertis

L'Advocacia de l'Estat "exigeix" demanar-la per als satèl·lits i ho veu "raonable, encara que no està completament segura", en el cas de les autopistes

MADRID, 7 (EUROPA PRESS)

El Govern considera que la italiana Atlantia ha de demanar autorització al Govern per a l'OPA que ha llançat sobre el grup de concessions Abertis i així l'hi ha notificat al supervisor del mercat, a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'Executiu arriba a aquesta conclusió atès que l'Advocacia de l'Estat diu que "cal exigir" autorització per al traspàs dels satèl·lits d'Hispasat que controla Abertis, i ho estima "raonable", encara que "no està completament segura" per al cas de les autopistes.

Així mateix, subratlla que el fet de demanar autorització "no prejutja la decisió final que l'Executiu s'adopti" sobre l'operació.

El Ministeri de Foment arriba a aquestes conclusions dos mesos després que a mitjan passat mes d'octubre demanés un informe a l'Advocacia de l'Estat davant la negativa d'Atlantia a demanar autorització al Govern per a la seva OPA sobre Abertis.

El Departament que dirigeix Íñigo de la Serna ratifica ara la seva consideració inicial sobre la necessitat de sol·licitar aprovació a partir de "informes interns" realitzats per aquest Ministeri i el d'Energia, i del referit informe encarregat a l'Advocacia de l'Estat.

En aquest últim cas, el Govern reconeix que l'Advocacia d'Estat indica que en el cas de les autopistes que Abertis té en Espanya, "no és completament segur", però és "raonable", que calgui requerir demanar 'llum verda' a l'Executiu.

"L'informe de l'Advocacia General d'Estat assenyala que, encara que no és completament segur, és raonable el criteri que sosté el Ministeri de Foment d'exigir l'autorització del Govern per adquirir la totalitat de les accions d'Abertis", indica aquest Departament en un comunicat.

No obstant això, per a l'altre negoci d'Abertis, el d'explotació dels satèl·lits, l'Advocacia sí considera que "cal exigir" autorització tal com, segons assegura, s'estableix en l'acord del Consell de Ministres de 1997 pel qual s'atorga a Hispasat gestió satelital.

L'Executiu ha vingut defensant la necessitat de pronunciar-se sobre qualsevol OPA sobre Abertis pel fet que aquesta companyia explota mitjançant contractes de concessió autopistes i satèl·lits, actius la titularitat última dels quals és de l'Estat i que es consideren, especialment en el cas d'aquests últims, estratègics per al país.

REQUERIMENTS A la CNMV

Així, i davant aquests informes, ha resolt finalment reclamar que es formalitzi aquesta sol·licitud d'autorització. Per a això, ha enviat els requeriments a la CNMV perquè "esmeni" el "defecte" que considera suposa el fet que l'OPA d'Atlantia no contempli demanar-la.

Els requeriments han estat remesos pel Ministeri de Foment i pel Ministeri d'Energia i es refereixen a l'OPA d'Atlantia, atès que l'ofereix competidora, la formulada per ACS, sí contempla sol·licitar el 'vistiplau' del Govern.

A més, crida l'atenció sobre el fet que la companyia italiana, controlada per la família Benetton, ha sol·licitat autorització a l'OPA en tots els països en els quals Abertis té autopistes, excepte a Espanya. El grup explota vies de pagament també al Brasil, França, Xile i la pròpia Itàlia.

ARGUMENT D'ATLANTIA

En el fullet de la seva OPA, Atlantia no veu necessària l'autorització de l'Executiu argumentant que la seva oferta no es dirigeix a les societats concessionàries de cadascuna de les autopistes que explota Abertis a Espanya, ni a l'operador de satèl·lits Hispasat, sinó al grup matriu de totes aquestes signatures.

L'OPA d'Atlantia, estimada en 16.341 milions d'euros, està ja aprovada per la CNMV des del passat 9 d'octubre, però es va deixar en suspens després de presentar ACS una contraOPA, valorada en 18.600 milions.

En l'actualitat, la 'batalla' d'Opes oberta sobre Abertis està pendent que el supervisor autoritzi l'ofereix competidora del grup que presideix Florentino Pérez, previsiblement el 2018.

contador

Más noticias

17:40 El Ibex 35 salva los 11.100 puntos lastrado por Inditex y BBVA tras sus resultados

El Ibex cede posiciones a estas horas del lunes (-0,48%, 11.100 puntos), tras marcar nuevos máximos anuales al cierre de la semana pasada. Lideran el índice Naturgy, Acciona y Acciona Energía. Unicaja se ha desinfla tras llegar a subir cerca de un 7% después de haber triplicado beneficios en el primer trimestre, aunque ha cerrado con alzas del 2,3%. BBVA, que ha anunciado igualmente cifras, se sitúa en el otro extremo del Ibex (-0,77%%) junto a Rovi (-2,71%) e Inditex (-1,57%).

17:33 Shanghai Electric publica un informe ESG que destaca los logros de desarrollo sostenible en 2023

17:00 Axel Springer y Microsoft amplían su colaboración en publicidad, inteligencia artificial, contenidos y servicios Azure

17:00 Inc & Co Brand incspaces anuncia una inversión de 1,5 millones de euros en la oficina de Barcelona con European Expansion Plans & Global Pivot

17:00 Axel Springer y Microsoft amplían la asociación en publicidad, IA, contenido y servicios de Azure

16:52 Xinhua Silk Road: Quanzhou busca beneficio mutuo para la protección del patrimonio y el turismo cultural

16:40 Puerto San Antonio y el Ministerio de Transportes y Telecomunicaciones de Chile realizaron exitosa reunión en Madrid con empresas interesadas en construir el Puerto Exterior

16:38 Puerto San Antonio y el Ministerio de Transportes y Telecomunicaciones de Chile realizaron exitosa reunión en Madrid con empresas interesadas en construir el Puerto Exterior

16:09 Hard Rock International, Seminole Gaming, Royal Caribbean International y Celebrity Cruises anuncian una alianza global que ofrece ventajas de viajes por mar y tierra

16:10 Compras moderadas en Wall Street con el foco en la Fed, el empleo y los resultados

Compras moderadas en Wall Street este lunes tras las ganancias del viernes y después de poner fin a una semana alcista, que estuvo marcada por los resultados de las 'big tech'. Durante las próximas sesiones, las cuentas empresariales seguirán siendo protagonistas junto con la Reserva Federal (Fed) y los datos del mercado laboral.