Notícies de polsos Àsia

ep archivo   bandera de japon

El ien s'enfonsa fins a 160 iens per dòlar, mínims des del 1990

El ien s'ha enfonsat 160 iens per dòlar aquest dilluns, el nivell més feble des d'abril del 1990. Després de marcar breument el nivell de 160,03 iens, s'ha recuperat fins als 156,5 enfront del dòlar. Segons informa Reuters, les autoritats japoneses podrien haver intervingut per impulsar la moneda.

dl japan japanes yen jpy bank of japan asia currency policy unsplash

El BoJ deixa els tipus dinterès sense canvis i el ien es desploma a nous mínims

El Banc del Japó (BoJ) ha decidit deixar divendres sense canvis els tipus d'interès. En concret, després de la reunió de política monetària que ha mantingut el banc central, ha comunicat que la taxa de referència es queda en 0%-0,1%. La notícia, esperada pel consens, no ha caigut gaire bé al ien, que segueix depreciant-se enfront del dòlar i ha tocat un nou mínim.

ep archivo   imagen de japon

Pèrdues a les borses d'Àsia després de l'atac a l'Iran: el Nikkei cau un 2%

Pèrdues a les borses d'Àsia aquest divendres després de l'atac d'Israel a l'Iran fet aquesta matinada. L'índex borsari japonès Nikkei ha caigut un 2,66%, seguit pel Kospi de Corea del Sud, l'ASX australià i el Hang Seng de Hong Kong, que han cedit de mitjana un 1%. Per la seva banda, el Shanghai Composite ha caigut de manera més moderada, un 0,3%.