dl shein fast fashion china delivery logo company photo
Company photo / Shein

Signe mixt a les borses d'Àsia aquest dijous. El Hang Seng de Hong Kong cau un 0,4%, seguit pel Nikkei japonès i l'ASX australià. En positiu, el Shanghai Composite puja un 0,6%, seguit en menor mesura pel Kospi sud-coreà.

  • 37.934,76
  • 0,81%

Els principals factors de la sessió han estat la debilitat del ien, que ha renovat els seus mínims de 34 anys enfront del dòlar després de la dada d'inflació als Estats Units, que es va situar per sobre del que estava previst i va provocar pèrdues a Wall Street.

Això, alhora, va motivar que el ien toqués nivells propers a 153 dòlars i anticipa una intervenció per part del Banc del Japó per contenir la depreciació de la seva divisa, davant la previsió del consens de menors retallades de tipus d'interès als EUA.

"Uns preus més elevats del que s'esperava obliguen els funcionaris de la Reserva Federal a tornar a adoptar una postura cautelosa, en què han d'esperar més claredat sobre la dinàmica de la inflació i senyals tangibles de desacceleració econòmica, abans fins i tot de considerar un retallada de tipus", afirma Stephen Innes, gestor d'SPI Asset Management.

INFLACIÓ A LA XINA

Al contrari que als Estats Units, les dades d'inflació a la Xina han tornat a mostrar una gran debilitat i són a prop de la deflació. L'IPC del març va caure un 1% en taxa mensual i va reduir la taxa interanual fins al 0,1%. Una caiguda que ha duplicat la baixada mensual esperada del 0,5%.

Aquests indicadors "mostren l'absència de pressions inflacionistes i afavoreixen la possibilitat de nous estímuls monetaris per a l'economia", asseguren els experts de Renta 4.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,1% (90,61 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia lleugerament un 0,01% (1,0744 dòlars), i l'unça d'or repunta un 0,5% (2.360 dòlars),i s'acosta als seus màxims històrics.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,54% i el bitcoin rebota un 1,2% (70.565 dòlars).

Noticias relacionadas

contador