dl japan tokyo street business salaryman night commerce trading scene asia markets pb
Sharecast / Abdulla Binmassam via Pixabay

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat a l'alça majoritàriament aquest dilluns, en espera de les cites clau de la setmana. D'una banda, el Banc Central Europeu (BCE), el Banc de Corea, el Banc de la Reserva de Nova Zelanda, el Banc del Canadà, el Banc de Tailàndia i el banc central de les Filipines tenen programades les reunions de política monetària aquesta setmana. Però, a més, es coneixerà la dada de la inflació tant dels Estats Units com de la Xina.

El Nikkei 225 del Japó ha pujat un 0,91% i ha tancat als 39.347,04 punts, mentre que el Topix ha guanyat un 0,95% i ha acabat la primera sessió de la setmana als 2.728,32. sencers.

Per part seva, el Kospi de Corea del Sud ha avançat 0,38%, tot i que el Kosdaq de petita capitalització ha tancat en vermell, registrant una pèrdua de l'1,28%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha pujat un 0,16% per acabar als 7.785,4 punts.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha revertit els guanys inicials, tot i que ha acabat guanyant un 0,18%, mentre que el CSI 300 de la Xina continental ha perdut un 0,68% en reprendre's les operacions després del festiu.

Els mercats de l'Índia a l'hora del tancament de las bolsas de la China i Japón cotizaven a nous màxims històrics. El Sensex i el Nifty 50 s'han vist impulsats per accions de Tata Steel i JSW Steel, de manera que el Sensex ha tocat els 74.614,71 punts després de pujar un 0,5%. El Nifty, per part seva, ha guanyat un 0,45% fins als 22.612,5 punts. Tata Steel -el component més important del Sensex- ha avançat un 1,47% i ha estat el segon guanyador més gran de l'índex, mentre que JSW Steel ha pujat un 1,28%.

Al pla macroeconòmic, cal destacar que el Banc Popular de la Xina (PboC) ha anunciat un programa de "nous préstecs" de 500.000 milions de iuans (70.000 milions de dòlars) per donar suport a les pimes tecnològiques. Es tracta d'un programa de représtec que utilitza fons prestats pel PBiC a bancs comercials, que després els presten als clients.

En un comunicat de diumenge, el Banc Popular de la Xina va dir que el programa oferirà préstecs a través de 21 bancs a una taxa de l'1,75%, i que els préstecs es podran ampliar dues vegades per fins a un any cada cop.

Noticias relacionadas

contador