banco nueva zelanda

El Comitè de Política Monetària del Banc de la Reserva de Nova Zelanda (RBNZ) ha acordat aquest dimecres deixar els tipus sense canvis al 5,5%.

L'economia de Nova Zelanda continua evolucionant segons el que preveu el Comitè de Política Monetària, mentre que la inflació actual dels preus al consumidor continua per sobre del rang objectiu de l'1 al 3% del Comitè. "Una postura restrictiva de política monetària continua sent necessària per reduir encara més les pressions sobre la capacitat i la inflació", ha indicat l'RBNZ al comunicat en què ha revelat la seva decisió.

A nivell mundial, tot i que hi ha diferències entre regions, el creixement econòmic continua sent inferior a la tendència i s'espera que romangui moderat. Tot i això, la majoria dels principals bancs centrals són cautelosos sobre flexibilitzar la política monetària atesa la persistent amenaça de la inflació, ha subratllat el Banc de la Reserva de Nova Zelanda.

Així mateix, ha dit que el creixement econòmic a Nova Zelanda continua sent feble. "Encara que algunes pressions de preus a curt termini persisteixen, el Comitè confia que mantenir els tipus a un nivell restrictiu durant un període sostingut tornarà la inflació dels preus al consumidor al rang objectiu de l'1 al 3% aquest any".

Noticias relacionadas

contador