dl japan tokyo street billboards shinjuku crossing traffic city scene unsplash
Sharecast / Jezael Melgoza via Unsplash

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat aquest dimecres amb signe mixt. Ho han fet després de conèixer les dades de la inflació corporativa del Japó, que ha continuat pujant, i després que Nova Zelanda hagi decidit mantenir els tipus d'interès sense canvis. Els inversors es mantenen esperant les cites més destacades de la jornada: l'IPC dels EUA i les actes de l'última reunió de la Reserva Federal nord-americana (Fed).

L'índex de preus de béns corporatius del Japó ha arribat al 0,8% al març, des de l'augment revisat del 0,7% registrat al febrer, sumant així el tercer mes consecutiu d'augments i en línia amb les expectatives del consens d'analistes.

Després de conèixer aquestes xifres, el Nikkei 225 del Japó ha caigut un 0,48% fins als 39.581,81 punts, mentre que el Topix ha baixat un 0,43% i ha tancat instal·lat als 2.742,79 punts.

D'altra banda, el Banc de la Reserva de Nova Zelanda ha complert el guió en mantenir els tipus d'interès de referència al 5,5%, afirmant que "segueix sent necessària una postura de política monetària restrictiva per reduir encara més les pressions" sobre la capacitat i la inflació".

I és que els preus es mantenen per sobre del seu objectiu de l'1% al 3%. Tot i això, el banc també ha expressat confiança que, malgrat les pressions sobre els preus a curt termini, mantenir els tipus a un nivell restrictiu durant un període sostingut tornarà la inflació al seu rang objectiu aquest any.

Els mercats de Corea del Sud han estat tancats aquest dimecres, i és que el país es dirigeix a les urnes per triar el proper Parlament.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 1,32%, mentres que el CSI 300 de la Xina continental s'ha deixat un 0,38%. Precisament aquest dimecres Fitch Ratings ha posat la Xina en perspectiva negativa pels riscos de creixement econòmic, tot i que ha mantingut la nota del gegant asiàtic en 'A+'.

"El país enfronta perspectives econòmiques més incertes enmig d'una transició des d'un creixement dependent de la propietat cap a allò que el govern considera un model de creixement més sostenible", explica l'agència en una nota, en què també ressalta que "els amplis dèficits fiscals i l'augment del deute públic als últims anys han erosionat els matalassos fiscals des de la perspectiva de les qualificacions", cosa que també ha motivat la revisió.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha sumat el tercer dia consecutiu de guanys, en pujar un 0,26% i acabar el dia als 7.844,8 punts.

Noticias relacionadas

contador