un drapeau chinois flotte devant la grande muraille de chine situee au nord de pekin 20230305122512

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat mixtes aquesta darrera sessió de la setmana, després de la bateria de dades macro que s'han conegut, sobretot de la Xina, que ha publicat la seva balança comercial amb sorpresa negativa. També han estat claus les decisions de tipus a Corea del Sud i a Singapur.

La balança comercial de la Xina, corresponent al mes de març, ha caigut com un gerro d'aigua freda entre els inversors. I és que les exportacions han caigut el 7,5% interanual, molt per sobre de la caiguda del 2,3% que pronosticava el consens d'analistes.

Les importacions, per a les quals s'esperava un augment de l'1,4%, s'han reduït no obstant un 1,9%, segons les dades de duanes publicades aquest divendres. Així, la Xina va registrar un superàvit comercial de 58.550 milions de dòlars al març, en comparació amb el superàvit de 70.200 milions de dòlars esperat pel consens.

Després d'aquestes dades, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha liderat les pèrdues a la regió, ja que ha deixat un 2,08%, mentre que el CSI 300 de la Xina ha caigut un 0,32%.

Però no han estat les úniques xifres que s'han conegut aquest divendres. Destaca també Corea del Sud, després que el seu banc central hagi decidit mantenir els tipus d'interès sense canvis al nivell més alt en 15 anys. En concret, el Banc de Corea ha deixat els tipus per desena vegada consecutiva al 3,50%.

Ho ha fet després d'assenyalar, en un comunicat, que encara és "prematur confiar que la inflació convergirà el nivell objectiu", atès que hi ha un "alt grau d'incertesa associat amb les perspectives d'inflació dels preus al consumidor".

Cal recordar que la inflació va augmentar el 3,1% interanual al març, encara lluny de l'objectiu del 2%. Per tant, el banc ha dit que “mantindrà la seva postura de política monetària restrictiva durant un període de temps suficient fins que s'estableixi aquesta confiança”.

Però, a més, s'ha publicat la taxa d'atur, que va pujar al 2,8% al març, enfront del 2,6% al febrer. Després de conèixer aquestes dades, l'índex de referència Kospi ha baixat un 0,98%, però el Kosdaq de petita capitalització ha guanyat un 0,32%.

I a Singapur, s'ha conegut el producte interior brut (PlB) del primer trimestre, que mostra que l'economia es va expandir el 2,7% interanual, segons les estimacions anticipades pel Ministeri de Comerç i Indústria, un ritme de creixement més ràpid que el 2,2% registrat al darrer trimestre del 2023.

A més, el banc central de la ciutat-estat ha mantingut sense canvis la seva política monetària, i ha dit que espera que la inflació es mantingui elevada als propers trimestres immediats, abans de "disminuir de manera més perceptible" al quart trimestre del 2024 i el 2025.

L'autoritat monetària de Singapur, a diferència d'altres, utilitza paràmetres de tipus de canvi per a la política monetària, en lloc d'una taxa d'interès de referència.

El Nikkei 225 del Japó ha pujat un 0,21% fins als 39.523,55 punts, mentre que el Topix ha tancat amb un avanç del 0,46% i instal·lat als 2.759,64. A Austràlia, per part seva, l'S&P/ASX 200 ha perdut un 0,33% i ha finalitzat amb 7.788,1 punts.

Noticias relacionadas

contador