ep bola asiatica
CHINA STRINGER NETWORK - Archivo

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat amb caigudes aquest dilluns per l'augment de les tensions a l'Orient Mitjà. L'atac amb drons i míssils de l'Iran sobre Israel ha posat nerviosos els inversors, que temen que s'elevi el conflicte i tingui conseqüències importants als mercats.

L'Iran va llançar dissabte a la nit 300 drons i míssils contra objectius militars d'Israel, en una ofensiva que el mateix president dels EUA, Joe Biden, ha qualificat d'"atac sense precedents". La tensió ha escalat, i els Estats Units, que, de fet, van ajudar Israel amb l'abatiment d'aquests projectils, han demanat calma i moderació.

Es tem ara de la resposta d'Israel, i en produir-se, també que això pugui derivar en un conflicte de proporcions més grans.

L'única dada macro que s'ha conegut a la regió son les comandes bàsiques de maquinària del Japó, que van superar les expectatives per un marge ampli al febrer, augmentant un 7,7% mensual en comparació amb l'augment del 0,8% esperat pel consens.

Tot i això, en termes interanuals, les comandes de maquinària bàsica van caure un 1,8%, una caiguda menor que la caiguda del 6% prevista pels analistes.

El Nikkei 225 del Japó ha perdut un 0,74% i ha tancat als 39.232,8 punts, mentre que el Topix ha baixat un 0,23% fins als 2.753,2 punts.

El Kospi de Corea del Sud, per part seva, s'ha deixat un 0,47%, mentre que el Kosdaq de petita capitalització ha caigut un 0,88%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha experimentat una pèrdua menor en comparació amb altres mercats asiàtics, i ha perdut només un 0,46% per tancar als 7.752 punts. Aquest és el tercer dia consecutiu en vermell.

Per part seva, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha retrocedit un 0,71%, mentre que el CSI 300 de la Xina continental ha estat l'únic que ha aconseguit allunyar-se del vermell, guanyant, de fet, gairebé un 2%.

Els inversors estan esperant les xifres clau que es coneixeran aquesta setmana a la regió, com el Producte Interior Brut (PIB) de la Xina dimarts, o la inflació del Japó, que es publicarà divendres.

Noticias relacionadas

contador