inteligencia artificial 20240322161801

Intel va presentar ahir dimarts, a la conferència Intel Vision 2024, el seu darrer xip d'intel·ligència artificial (IA), anomenat Gaudi 3. El gegant tecnològic va dir que el nou xip ofereix un augment del 50% en velocitat i un 40% en eficiència energètica en comparació amb la GPU H100 d'Nvidia, “a una fracció del cost”. També ve en diferents configuracions, com ara un paquet de vuit xips Gaudi 3 en una placa base o una targeta que es pot inserir en sistemes existents.

  • 31,36$
  • -1,63%

Intel va anunciar la disponibilitat de Gaudi 3 per als fabricants d'equips originals (OEM), incloent-hi Dell Technologies, HPE, Lenovo i Supermicro.

A l'esdeveniment, Intel va donar a conèixer una estratègia integral d'IA per a empreses, amb sistemes oberts i escalables que funcionen en tots els segments d'IA. Es van anunciar nous clients i socis per a l'accelerador Intel Gaudi, incloent-hi Bharti Airtel, Bosch, CtrlS, IBM, IFF, Landing AI, Onada, NAVER, NielsenIQ, Roboflow i Seekr.

Intel també va anunciar la intenció de crear una plataforma oberta per a la IA empresarial juntament amb SAP, RedHat, VMware i altres líders de la indústria per accelerar el desplegament de sistemes d'IA generativa (GenAI) segura, habilitats per la generació augmentada per recuperació (RAG).

La companyia ha dit que, amb només el 10% de les empreses que van aconseguir moure projectes d'IA generativa a producció l'any passat, les últimes ofertes que ofereix "aborden els desafiaments que enfronten en escalar les iniciatives d'IA".

"Gràcies al silici, la innovació avança a un ritme sense precedents i totes les empreses s'estan convertint ràpidament en empreses d'IA", va dir el CEO d'Intel, Pat Gelsinger. "Intel està portant la IA a tot arreu, des de la PC fins al centre de dades i l'edge. Les nostres últimes plataformes Gaudi, Xeon i Core Ultra estan oferint un conjunt cohesionat de solucions flexibles adaptades per satisfer les necessitats canviants dels nostres clients i socis, i capitalitzar les immenses oportunitats que tenim al davant”.

Noticias relacionadas

contador