teheran_Iran_Iran

Els Estats Units han alertat sobre un atac imminent amb míssils de l'Iran a Israel, després de l'atac llançat per l'exèrcit israelià sobre el consolat iranià a Síria, que va matar diversos membres de la Guàrdia Revolucionària persa.

Segons informa Bloomberg, els serveis d'intel·ligència nord-americans esperen grans atacs amb míssils o drones per part de l'Iran o els seus aliats a l'Orient Mitjà, com la milícia xiïta Hezbol·là, contra objectius militars i governamentals a Israel.

Això augmentaria de manera important la tensió geopolítica a la regió i agreujaria la guerra que manté Israel contra Hamàs a la franja de Gaza des dels atacs terroristes del mes d'octubre passat.

El possible atac, possiblement utilitzant míssils d'alta precisió, podria passar als propers dies, segons han filtrat els serveis d'intel·ligència, que el donen pràcticament per fet.

De moment, l'aerolínia alemanya Lufthansa, l'única companyia occidental que vola a l'Iran, ha suspès els vols a Teheran, la capital del país, fins a l'11 d'abril que ve.

El líder suprem de l'Iran, l'aiatol·là Ali Khamenei, va dir que Israel "ha de ser castigat i així serà" després de l'atac al consolat iranià a Damasc.

Noticias relacionadas

contador