ep nuevo toyota land cruiser 20240122174704
MARIO GOMEZ

El Nikkei japonès repunta un 0,9% aquest dimarts i lidera el rebot de les borses asiàtiques. El selectiu japonès s'acosta novament als 40.000 punts, seguit d'altres índexs borsaris com el Hang Seng de Hong Kong i l'ASX australià. En negatiu, el Kospi sud-coreà i el Shanghai Composite xinès registren pèrdues moderades.

  • 38.920,26
  • 1,39%

El governador del Banc del Japó, Kazuo Ueda, ha comentat que l'organisme monetari ha de reduir encara més l'estímul monetari si la inflació es continua accelerant, cosa que anticipa una altra pujada de tipus a finals d'any, en línia amb les previsions del consens.

Tot i que Ueda ha assenyalat que el banc central ha de mantenir una política monetària ultralaxa de moment, ja que la inflació tendencial encara no ha assolit el seu objectiu del 2%, ha afegit que “si les condicions econòmiques i de preus es mouen en línia amb les nostres projeccions actuals, la tendència inflacionària s'accelerarà gradualment. Si és així, hem de considerar reduir el grau d'estímul. Que això passi o no dependrà de les properes dades".

Mentrestant, el ien continua depreciant-se, ja que els inversors descompten que qualsevol retard en les retallades de tipus per part de la Reserva Federal o el Banc Central Europeu manté la bretxa amb els tipus d'interès japonesos, actualment al 0%.

El ien cotitza als 151,88 dòlars, molt a prop del seu mínim de 34 anys marcat el mes passat als 151,975 dòlars. La feblesa del ien afavoreix les companyies exportadores japoneses.

En aquest sentit, el ministre de Finances japonès, Shunichi Suzuki, ha reiterat que el govern nipó està disposat a actuar contra les recents i pronunciades caigudes de la divisa. Els analistes esperen una intervenció si el ien toca els 152 dòlars.

ALTRES MERCATS

Als Estats Units, Wall Street va tancar amb signe mixt en espera de la dada d'inflació del març, que es publicarà aquest dimecres.

El consens espera un repunt a la taxa general fins al 3,4% des del 3,2% del mes anterior, mentre que per a la variable subjacent es preveu una modesta caiguda al 3,7% enfront del 3,8% del febrer.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,2% (90,57 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,01% (1,0856 dòlars), i l'unça d'or puja un 0,6% (2.365 dòlars), i renova els màxims històrics.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,408% i el bitcoin baixa un 1% (71.057 dòlars).

Noticias relacionadas

contador