stock-market

La por a una segona onada de contagis per coronavirus davant la reobertura parcial de les economies s'està deixant notar a les borses aquests últims dies. Per això, ara més que mai, cal saber on invertir, i Julius Baer ho té clar: aconsella oblidar-se de les accions europees i apostar-ho tot a Wall Street: creu que es recuperarà de la pandèmia molt abans que les borses del Vell Continent.

  • 5.667,24
  • -

És el que defensa el banc suís en un dels seus últims informes, després d'haver rebaixat el seu consell sobre la renda variable europea a 'infraponderar'. En canvi, ha elevat a les accions USA des de 'neutral' a 'sobreponderar', ja que creu que "els valors nord-americans seran els guanyadors, relativament, en un món post Covid-19". Sobretot ara que la por a les conseqüències de la reobertura està dominant l'operativa.

I és que l'alleujament dels tancaments s'ha convertit en una arma de doble tall: les decisions de reobertura de les economies han impulsat la renda variable les últimes setmanes, però ara els inversors temen que la relaxació de les restriccions pugui colpejar de nou els països i que la crisi sanitària torni a intensificar-se per un rebrot, en vista dels esdeveniments a Corea del Sud i Alemanya. És a dir, el temor del mercat és que al pas endavant que s'està donant amb la desescalada el segueixin dos passos enrere, si cal tornar a tancar els països per un augment descontrolat dels contagis.

Segons Julius Baer, Wall Street està més preparat per fer front a aquests possibles problemes, perquè l'economia nord-americana ho farà millor. A diferència del que passarà a la zona euro, el banc confia que el Producte Interior Brut (PIB) dels EUA es recuperi "relativament ràpid" de la crisi del coronavirus, i que torni a arribar als nivells previs a la crisi durant el tercer trimestre de 2021, enlloc del quart trimestre de 2022 de l'Eurozona, la qual cosa "hauria de donar suport als guanys de les accions USA durant els pròxims 12 mesos".

A més, recorda que la renda variable nord-americana "continuarà beneficiant-se de la seva forta exposició a les accions de tecnologia i Internet", que són en ràpid creixement i "són relativament immunes a les mesures de quarantena". "Representen al voltant del 28% de l'S&P 500 com a percentatge de la capitalització del mercat, comparat amb el 5% de l'Stoxx 600", apunten els analistes de la firma.

PER QUÈ CAL OBLIDAR-SE DE LA BORSA EUROPEA

Els experts del banc suís han rebaixat la qualificació de la borsa europea per les expectatives d'una "recuperació més lenta" dels guanys, però no sols per això. Es refereixen també a l'"augment del risc polític" i a l'"exposició desfavorable del sector". "En la nostra opinió, les valoracions relatives no reflecteixen plenament aquests aspectes negatius", diuen.

Julius Baer ha reduït la seva previsió de creixement de la zona euro a -7,2% al 2020 (comparat amb un 1,1% abans de la crisi), la qual cosa té "implicacions negatives" per a les seves previsions de creixement dels guanys empresarials, especialment per a les accions de l'Eurozona, on ara espera que el benefici "disminueixi un 40% enguany". Com diu aquesta signatura, les valoracions ajustades per sectors de les accions europees enfront de les nord-americanes "només tenen un descompte d'un dígit baix respecte a les mitjanes històriques, i no compensen les perspectives de creixement per sota de la mitjana i el risc polític per sobre de la mitjana".

I és que, en relació amb altres països, com els Estats Units o el Japó, la "limitada flexibilitat fiscal" i la "reduïda capacitat de coordinar i finançar una política de base àmplia és un altre desavantatge relatiu de la regió i un possible vent en contra per al creixement" dels guanys de la renda variable.

Però, a més, Julius Baer parla del risc que suposa la possible ruptura de la zona de l'euro per "l'acceleració de les tendències de divergència" ja existents que s'ha produït a causa de la crisi del coronavirus, sobretot per les postures oposades entre els països del nord i els del sud. I és que, encara que creu que hi ha una "baixa probabilitat" que es produeixi, no es pot negar que és un "risc d'alt impacte" que "empitjora les característiques de risc-rendiment dels actius de l'Eurozona".

Per tot això, el banc creu que la renda variable europea tindrà un "rendiment inferior al previst en un futur proper", i aquesta és la raó que esgrimeix per explicar per què ha rebaixat la qualificació de la regió a 'infraponderar'.

Noticias relacionadas

contador