elon musk 20240412140618

El fundador de Tesla, Elon Musk, ha assegurat als treballadors acomiadats del fabricant de vehicles que la companyia no compta amb vacants per a les que estiguin "qualificats". La informació va ser remesa als afectats a través d'una carta a la qual ha tingut accés The Verge.

  • 174,95$
  • -1,41%

"Això és per informar-lo que no hem identificat cap vacant per a la qual sembli qualificat. A causa dels canvis recents en el negoci, actualment tampoc anticipem cap obertura d'aquest tipus a curt termini", ha afirmat Musk a la missiva.

Un mes enrere, es va conèixer que Tesla tenia la intenció d'acomiadar més del 10% de la plantilla global, és a dir, 14.000 treballadors, enmig dels dubtes sobre les vendes de cotxes elèctrics per part de la companyia.

A la carta, Musk assegura haver realitzat una "revisió acurada" de les característiques dels treballadors abans de prendre la decisió d'iniciar els acomiadaments.

"Em comunico amb vostè per informar-lo que després d'una revisió acurada de les seves restriccions laborals permanents i la seva funció, es va determinar que no existia cap adaptació raonable que li permetés fer les funcions essencials del seu lloc en la seva funció", ha assenyalat.

A més, la companyia ha decidit "concloure" el procés de Cerca d'Ocupació Alternativa (AJS, per les seves inicials en anglès), que consisteix a revisar la borsa de treball interna i externa de Tesla per identificar llocs potencials.

"Com que no hem identificat un lloc alternatiu disponible, començarem a processar la seva separació de l'ocupació amb Tesla, a partir del 3 de maig del 2024", ha conclòs Musk la carta.

La intenció de la companyia és concentrar el gruix dels acomiadaments a les plantilles dels Estats Units, la Xina i Europa, els principals mercats del fabricant de vehicles elèctrics nord-americà, i previsiblement seran més intensos a les àrees de vendes, tecnologia i enginyeria.

INVERSIÓ EN SUPERCARREGADORS

Musk ha anunciat també que la companyia invertirà més de 500 milions de dòlars a expandir la seva xarxa de supercarregadors "per crear milers de nous carregadors aquest any". Tot i això, la companyia va acomiadar setmanes enrere la gairebé totalitat de treballadors que formen aquest equip.

"Això és només en llocs nous i ampliacions, sense comptar els costos operatius, que són molt més alts", ha afegit Musk en una publicació a X, la xarxa social anteriorment coneguda com a Twitter.

Noticias relacionadas

contador