ep trabajadores medicos en un hospital de seul en la zona de pruebas de coronavirus
-/YNA/dpa

Les autoritats han ordenat el tancament de més de 2.100 locals d'oci nocturn, com ara discoteques, clubs i bars de la ciutat de Seül, després que s'hagi detectat un repunt de desenes de contagis vinculats amb la reobertura d'aquests locals el cap de setmana passat al conegut barri d'Itaewon.

L'ordre administrativa signada per l'alcalde, Park Won Soon, implica la "suspensió immediata" i indefinida de l'activitat per a aquests negocis, i amenaça amb "greus penalitzacions" en cas d'incompliment, segons recull l'agència de notícies sud-coreana Yonhap.

"La despreocupació pot provocar una explosió de contagis. Ho hem comprovat després de les infeccions a clubs d'Itaewon", ha afegit Park. Aquest dissabte les autoritats coreanes han informat de 18 nous contagis, 17 d'ells relacionats amb un individu que va visitar cinc locals el cap de setmana passat. No obstant això, la xifra podria augmentar, perquè hi ha 1.500 visitants registrats als clubs, dels quals 1.300 encara no han pogut ser localitzats.

De fet, les autoritats han instat als qui hagin visitat els locals d'Itaewon aquell cap de setmana a fer-se la prova i evitar sortir de casa per evitar més contagis. Corea del Sud va reprendre el dimecres la normalitat després d'aconseguir reduir els contagis a números de dues xifres, malgrat ser un dels països afectats en primer lloc, després de la sortida del coronavirus del seu país d'origen, la Xina.

Noticias relacionadas

contador