bbva sabadell fusion

L'agència de qualificació Fitch Ratings s'ha pronunciat aquest divendres sobre l'OPA hostil que BBVA ha llançat sobre Sabadell, i ho ha fet per advertir que "augmenta els riscos d'execució i distreurà els dos bancs".

  • 1,89€
  • -0,13%
  • 9,93€
  • -0,88%

A més, l'agència ha assenyalat que "avaluarà les implicacions de qualificació per a BBVA i Sabadell en cas que l'OPA prosperi". Fins ara, Fitch atorga una qualificació de 'BBB+' amb perspectiva 'estable' a BBVA i de 'BBB-' amb perspectiva 'positiva' en el cas de Sabadell.

"Si s'accepta l'oferta, avaluarem qualsevol impacte en la qualificació de BBVA considerant els possibles efectes de l'adquisició al perfil empresarial i financer del banc. BBVA es beneficiaria d'una franquícia ampliada i nacional, particularment al segment de Pime, possibles sinergies de costos (850 milions d'euros abans d'impostos o el 13% de la base de costos de l'entitat combinada a Espanya), i l'augment d'exposició geogràfica als mercats desenvolupats", destaca.

La seva avaluació de la qualificació de BBVA "també considerarà el possible abandonament de clients i els riscos d'execució relacionats amb la integració". En aquest sentit, Fitch subratlla que "la trajectòria de BBVA en la integració de diversos bancs en el passat és sòlida, encara que aquesta adquisició planteja més desafiaments atesa la seva naturalesa no amigable i els impactes potencials en algunes de les regions amb més superposició".

"El banc estima que l'impacte negatiu inicial sobre el CET1 de BBVA serà manejable entre 30 i 44 punts bàsics depenent de la taxa d'acceptació (la ràtio CET1 va ser del 12,8% a finals del primer trimestre), tot i que encara hi ha incerteses sobre l'impacte final. BBVA ha reiterat els plans de capital independentment del resultat de l'oferta, que inclou la intenció de distribuir qualsevol excedent de capital per sobre del 12% del CET1 als seus accionistes", detallen.

Si l'oferta no prospera, l'agència no preveu "implicacions creditícies negatives per als dos bancs", i espera que "BBVA i Sabadell es continuïn beneficiant de la situació operativa favorable a Espanya, el cicle positiu de tipus d'interès i, per a BBVA, les oportunitats de creixement empresarial a Mèxic".

Mentrestant, "les expectatives de Fitch de millora estructural de la rendibilitat de Sabadell per majors taxes d'interès, càrrecs per deteriorament creditici continguts i la millora de l'exercici de la filial del Regne Unit es reflecteixen en la perspectiva 'positiva' de la qualificació del banc, vigent des de juny de 2023".

Noticias relacionadas

contador