Grup Petrus invertirà 68 milions en els propers cinc anys en 252 habitatges a Catalunya

Europa Press | 16 may, 2018 06:15
ep vicepresident executiupetrus grup immobiliari luis rabassa
El vicepresident executiu de Petrus Grup Immobiliari, Luis RabassaEUROPA PRESS

Estudia que la seva gestora Alquila Mejor operi també a Barcelona

BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

Petrus Grup Immobiliari, amb seu central a Madrid, invertirà un total de 68 milions d'euros en els propers quatre o cinc anys en diversos projectes a Catalunya que suposaran un total de 252 habitatges i 35.500 metres quadrats de construcció.

Així ho ha explicat en una entrevista d'Europa Press el vicepresident executiu de Petrus Grupo Inmobiliario, Luis Rabassa, que ha indicat que, d'aquesta xifra global, 40 milions s'invertiran en els propers tres exercicis.

Els projectes inclosos en aquests 40 milions són la rehabilitació integral d'un palauet al passatge de Permanyer, on es durà a terme una actuació de patrimoni, mentre que en el número 360 de Consell de Cent es rehabilitarà un antic edifici d'oficines per convertir-lo en 16 habitatges per a patrimoni.

A més, i dins d'aquest muntant, la companyia ha comprat recentment sòl en el casc urbà del Prat de Llobregat (Barcelona), on construirà 25 habitatges, i a Molins de Rei (Barcelona), on en construirà 38.

Petrus, que pagarà amb fons propis un "percentatge molt alt" d'aquesta inversió global, també té sòl en desenvolupament a Teià (Barcelona) per construir 150 habitatges entre els propers tres i cinc anys, un projecte que assoleix prop de 30 milions d'euros.

Rabassa ha destacat la positiva evolució que ha experimentat el grup en la comunitat catalana: "El creixement en els darrers quatre anys a Catalunya ha estat molt bo, d'un 40%".

El preu final de venda d'aquestes construccions, que es destinen a classe mitjana-alta, es determinarà un cop es faci un estudi de mercat de les diverses zones, encara que Rabassa ha avançat que actualment el metre quadrat al Baix Llobregat oscil·la entre els 2.500 i els 3.000 euros, i a Teià entre els 4.000 i 4.500.

Preguntat per si torna a haver-hi bombolla immobiliària, tal com va passar abans de la crisi, Rabassa ha sostingut que el que s'està produint és un reequilibri del mercat.

"Assistim a una evolució lògica del mercat immobiliari després de 10 anys d'aturada i escassa producció. No hi ha bombolla perquè estem obligats a vendre sobre plànol", ha explicat, encara que ha admès que s'estan produint canvis amb l'arribada d'inversors i fons estrangers.

LLOGA MILLOR

Al gener d'aquest any, el grup ha llançat la gestora Alquila Mejor, que té com a objectiu finalitzar l'exercici amb 500 habitatges en gestió i que, encara que de moment només opera a Madrid, l'objectiu és consolidar aquesta zona i fer el salt a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Alquila Mejor se suma a altres línies de negoci del grup, que disposa de la promotora Petrus --amb presència a Madrid, Barcelona i Colòmbia--, la consultora Larvia i Luxury Rentals, dedicada al lloguer de curta estada de pisos, una línia que actualment només opera a Madrid però per la qual també s'estan explorant oportunitats a la capital catalana.

Rabassa ha descartat operacions a Espanya fora de Madrid i Barcelona, i en l'àmbit internacional el grup, que compta amb 45 treballadors repartits en aquestes dues ciutats i amb 25 a Colòmbia, està obert a oportunitats en països llatinoamericans.

contador

Más noticias

06:00 "Mantenemos sobreponderada la bolsa USA, pero estamos dispuestos a cambiar de opinión"

La renta variable estadounidense ha retrocedido desde sus máximos ante una inflación que no da tregua y debido al aumento de las tensiones geopolíticas, sobre todo en Oriente Medio. La situación para las bolsas es más complicada que nunca, y por eso ya son varios los expertos que se muestran menos positivos con EEUU. Tras las dudas expresadas por JP Morgan, ahora llega el turno de BlackRock: "Mantenemos la sobreponderación de la renta variable estadounidense, pero estamos dispuestos a cambiar de opinión".

02:00 Hyosung TNC presenta un nuevo paradigma a través de la producción sostenible de BDO biológico

01:02 BLADEX REGISTRA REPORTE ANUAL FORMULARIO 20-F

25 abr Caídas en Wall Street a la espera de más resultados de las tecnológicas

Wall Street ha cerrado con caídas (Dow Jones:-0,98%; S&P500:-0,46%; Nasdaq:-0,64%) este jueves tras el signo mixto del miércoles, después de que los inversores hayan descontado los resultados de Meta y la gran desaceleración del PIB del primer trimestre, sin quitar la mirada de otras dos 'big tech': Alphabet y Microsoft.

25 abr Extron valida los switches de Alcatel-Lucent Enterprise, redes avanzadas con lo último en tecnología Audio Visual (AV)

25 abr IBM se hunde tras decepcionar con sus ingresos y anunciar la compra de HashiCorp

IBM ha cerrado un jueves históricamente malo para la compañía. Las acciones de la tecnológica estadounidense han caído un 8,04% en Wall Street, lo que supone la peor sesión de la firma norteamericana desde octubre de 2021, cuando perdió un 9,6% el día 21.

25 abr Caídas en Caterpillar tras decepcionar con los ingresos entre enero y marzo

Las acciones de Caterpillar han caído un 6,95% en Wall Street después de que la compañía no cumpliera las previsiones de ingresos del mercado. No obstante, la compañía ha aumentado su beneficio un 46% hasta los 2.856 millones de dólares frente a los 1.943 millones conseguidos en el mismo período del año anterior. El beneficio por acción se sitúa así en 5,75 dólares por título, 15 centavos por encima de la previsión de los analistas.

25 abr Zoomlion brilla en INTERMAT 2024 con una visión para un futuro más verde e inteligente

25 abr Tendencias pioneras en baños: La 135ª Feria de Cantón atrae a los líderes del sector

24 abr EY anuncia a Josh Matthews de Apkudo como finalista del Premio Entrepreneur Of The Year® 2024 Mid-Atlantic