Notícies de polsos europa

bolsa de madrid ibex 35 parque

L'IBEX rebota a la zona clau dels 8.800 per la recuperació de la banca

L'IBEX 35 tanca pràcticament pla (+0,03%) després de desinflar-se cap al final de la sessió. La recuperació de la banca ha aconseguit que el selectiu es mantingui per sobre del nivell clau dels 8.800 punts (8.892 punts), encara que les pujades s'han moderat al tancament. El Suprem ha enviat un comunicat en el qual assenyala que estudiarà si manté la seva decisió sobre l'impost de les hipoteques. Celebrarà un ple per decidir a qui correspon pagar el tribut Els bancs han començat amb una important caiguda que seguia a la de dijous després de la decisió del Tribunal Suprem que sigui ella -i no el client-la que es faci càrrec de l'impost de les hipoteques.

hipotecas

Els economistes aconsellen als hipotecats reclamar només al setembre de 2014

El client podrà reclamar el cobrament de l'Impost sobre Actes Jurídics Documentats (IAJD) que hagi efectuat en la constitució d'una hipoteca, però només a l'administració tributària autonòmica corresponent, no al banc. A més, s'ha de tenir en compte el període de prescripció del pagament de l'impost, que és de quatre anys. És a dir, que només els que hagin signat una hipoteca de 2014 des d'ara podran sol·licitar la seva devolució. No obstant això, després del recent canvi de criteri del Tribunal Suprem sobre la seva decisió d'ahir, des del REAF només recomanen reclamar a aquells que van signar la seva hipoteca el setembre de 2014, la prescripció de la qual és imminent. A la resta, els aconsellen esperar que l'alt tribunal s'aclareixi.

wall street cartel pixabay

Rebot moderat a Wall Street després d'una sessió de fortes caigudes

Wall Street rebota de forma moderada després de les fortes caigudes que van registrar dijous els índics novaiorquesos (Dow Jones: -1,27%; S&P 500: -1,44%; i el Nasdaq: -2,06%). Els inversors es van mostrar nerviosos davant la intenció de la Reserva Federal dels EUA (Fed) d'endurir encara més la seva política monetària en el futur.