bolsa-madrid
Europa Press

La banca s'ha capgirat en borsa després de conèixer que el Tribunal Suprem podria rectificar la seva decisió d'ahir sobre l'impost de les hipoteques. Les sis entitats presents a l'IBEX 35 han començat a pujar amb força i han arribat a superar en alguns moments el 2% de pujada en el cas de CaixaBank i el 3% de Bankia. Tots van patir durant la sessió de dijous grans caigudes impactats per la decisió de l'alt tribunal.

El president de la sala que va dictar sentència ha reclamat al ple a estudiar si manté o no la seva nova jurisprudència, per la qual els bancs han de sufragar l’Impost sobre Actes Jurídics Documentats (AJD) en la constitució d'una hipoteca.

Després de conèixer aquesta notícia, els bancs han reaccionat gairebé instantàniament, i busquen recuperar les fortes caigudes de dijous. Minuts després que el Tribunal Suprem enviés el comunicat registraven avenços d'entre el 0,6% i el 2%. Les entitats que més incrementaven el seu preu eren Bankia i CaixaBank, amb més d'un 2%, encara que és cert que van ser les més penalitzades en borsa per la notícia d'ahir.

BBVA i Bankinter, per part seva, se situaven al mig de la resta, amb avanços superiors a l'1%. Mentrestant, els bancs que reaccionaven amb més lentitud eren Sabadell, malgrat el seu fort càstig ahir, i Santander, que va ser dels menys afectats. Aquestes dues entitats es movien entre valors positius i negatius.

Noticias relacionadas

contador