ep productosdeoleo
DEOLEO/JOSE LUIS MARTINEZ VARELA

Deoleo ha signat un acord estratègic amb la cooperativa grega Gargalianoi per posar en marxa un model de producció sostenible i assegurar l'aprovisionament de matèria primera de la màxima qualitat per les seves marques, en el marc del seu projecte de creixement basat en la qualitat i la sostenibilitat.

  • 0,22€
  • -2,23%

L'acord va ser ratificat ahir a Grècia, pel president de Deoleo, Pierluigi Tosato, i el president de la cooperativa agrícola Gargalianoi, Tasos Prosiliakos. Aquest acord tindrà una validesa inicial de set anys durant els quals Deoleo i Gargalianoi treballaran conjuntament per posar en marxa un model de producció sostenible orientat a reforçar la qualitat i la traçabilitat de l'oli d'oliva.

Vol treure al mercat els millors olis d'oliva obtinguts a través dels mètodes més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient

Gargalianoi és una de les principals cooperatives de Messinia, una de les zones productores d'oli d'oliva verge extra més importants de Grècia, amb una producció al voltant de les 45.000 tones, de les quals a l'àrea de Gargalionoi se’n produeixen 10.000 tones. La cooperativa engloba uns 800 productors i genera unes 1.000 tones de la varietat Koroneiki i té potencial per duplicar la seva producció.

Segons el president de Deoleo, Pierluigi Tosato, aquest acord és un pas més en l'estratègia de la companyia d'integració amb la producció amb la finalitat de crear valor per a tots els integrants de la cadena. "Sabem que és un projecte a llarg termini, però fonamental per transformar el sector", ha afirmat.

L'aliança a Grècia se suma a la subscrita a Espanya l'abril amb la cooperativa extremenya Viñaoliva, que suposarà la creació d'una marca d'olis sostenibles d'Extremadura i que implicarà la comercialització conjunta d'aquests olis de qualitat. Viñaoliva, recorda Deoleo, és la major productora d'oli d'oliva d'Extremadura, amb un volum mitjà anual de 10.000 tones entre els seus 10 cooperatives associades.

De la mateixa manera, el passat mes de juny Deoleo es va associar a Itàlia amb l'organització agrària Confagricoltura, una de les majors associacions agrícoles d'Itàlia, per impulsar la producció, millorar la productivitat i aconseguir més mercats finals per a la producció d'oli italiana. L'acord amb Confagricoltura ha entrat en la seva fase operativa aquesta setmana.

El projecte d'integració i valor de Deoleo contempla la col·laboració entre les diferents cooperatives associades a la companyia als diferents països productors per a l'intercanvi de coneixement i la posada en comú de les millors pràctiques. Amb l'establiment d'aquesta xarxa, en la qual Deoleo actua com a impulsor de la posada en comú dels coneixements entre cooperatives associades, Viñaoliva i Gargalianoi han establert un acord d'agermanament.

El propòsit de Deoleo amb la creació d'aquesta xarxa d'abastament és posar a disposició del consumidor mundial els millors olis d'oliva obtinguts a través dels mètodes més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

Noticias relacionadas

contador