italiaduda

La rendibilitat exigida als bons espanyols amb venciment a deu anys s'ha situat aquest divendres a prop de l'1,8%, percentatge que representa el major cost de finançament des dels primers dies d'octubre de l'any passat, mentre que en el cas d'Itàlia, el tipus d'interès ha arribat a màxims des de principis de 2014 en aproximar-se al 3,8% després de les últimes declaracions de Brussel·les sobre els seus pressupostos.

Pel que fa a Espanya, l'interès del bo a deu anys ha arribat al mercat secundari de deute a l’1,792%, la rendibilitat més elevada des del 5 d'octubre de 2017, percentatge que suposa un encariment de més del 10% del cost de finançament en comparació amb l’1,621% de dimecres passat, abans de conèixer els plans pressupostaris del Govern.

Aquest any, la rendibilitat del bo espanyol amb venciment a deu anys s'ha incrementat un 14%, després de tancar l'any passat a l’1,570%.

D'aquesta manera, la prima de risc oferta als inversors pels bons espanyols a deu anys en relació amb el 'bund' se situa als 142 punts bàsics, el seu major diferencial des del maig, després de tancar ahir als 132,80 punts bàsics i sensiblement per sobre dels 108,10 de dimecres passat.

Per la seva banda, l'interès exigit als bons italians a deu anys ha arribat al 3,77%, el major cost de finançament des de febrer de 2014, i gairebé un 90% per sobre de l’1,998% al que va acomiadar el 2017.

El diferencial entre el deute italià a deu anys i el seu equivalent alemany s'ha ampliat fins als 338,50 punts bàsics, la major bretxa des d'abril de 2013.

En una carta enviada aquest dijous pel vicepresident de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, al ministre italià d'Economia i Finances, Giovanni Tria, Brussel·les va demanar explicacions al govern del país transalpí "per les raons per les quals Itàlia planeja una significativa desviació respecte a les recomanacions adoptades pel Consell sota el Pacte d'Estabilitat i Creixement", cosa que suposa una "seriosa preocupació" per la Comissió.

En el cas de Portugal, l'interès del bo a deu anys ha pujat aquest divendres al 2,099%, en màxims des del passat mes de maig, cosa que ampliava el diferencial a 170,30 punts bàsics des dels 163,10 del tancament d'ahir, en màxims des de juny.

Noticias relacionadas

contador