wall street cartel pixabay
Pixabay
37.986,40
  • -
  • -

Wall Street rebota de forma moderada després de les fortes caigudes que van registrar dijous els índics novaiorquesos (Dow Jones: -1,27%; S&P 500: -1,44%; i el Nasdaq: -2,06%). Els inversors es van mostrar nerviosos davant la intenció de la Reserva Federal dels EUA (Fed) d'endurir encara més la seva política monetària en el futur.

Mal octubre per als índexs de la Borsa de Nova York, ja que tots acumulen caigudes importants. El Dow Jones i l'S&P 500 es deixen més d'un 4% l'octubre, però el que s'emporta la pitjor part és el Nasdaq, que acumula una caiguda de gairebé el 7%.

No obstant això, aquest divendres sembla que els índexs començaran en verd, tot i que la Xina ha informat que la seva economia ha crescut un 6,5% durant el tercer trimestre, per sota del que s'esperava. Els inversors també s'han mostrat cauts davant d'una possible desacceleració de l'economia mundial. Però la borsa xinesa ha sabut mantenir-se en positiu.

Els moviments recents es produeixen a mesura que els inversors estudien detingudament els resultats empresarials. Divendres, Procter & Gamble, membre de Dow Jones ha obtingut guanys millors a les esperades, cosa que ha elevat les accions en més d'un 2%. Honeywell i Schlumberger també han informat de guanys millors a les previstes.

També ha presentat els seus resultats Paypal, que ha guanyat 436 milions de dòlars durant el tercer trimestre, gairebé un 15% més respecte a l'any anterior. Durant els nou primers mesos de l'any, Paypal va comptabilitzar un benefici net de 1.473 milions de dòlars (1.284 milions d'euros), xifra que suposa un increment del 25,3% respecte als mateixos mesos d'exercici precedent.

Mentrestant, s'espera que diversos membres de la Fed parlin divendres. El president de la Reserva Federal d'Atlanta, Raphael Bostic, participarà en una discussió sobre el panorama econòmic a Macon. El president de la Reserva Federal de Dallas, Robert Kaplan, participarà en una sessió moderada de preguntes i respostes en el Comitè de Mercat Obert al Princeton Club a Nova York.

Pel que fa a les matèries primeres, els preus del petroli cotitzen amb pujades davant els indicis d'una creixent demanda a la Xina, el segon major consumidor de petroli del món. El barril de West Texas, de referència als EUA, puja un 0,84% fins als 69,23 dòlars. Per la seva banda, el barril de Brent, de referència a Europa, puja un 1,15% fins a superar els 80 dòlars. Al mercat de les divises, l'euro puja un 0,14% fins als 1,1469 dòlars.

Noticias relacionadas

contador