bolsa de madrid

El Govern ha aprovat aquest divendres en Consell de Ministres el nou Impost sobre les Transaccions Financeres. Aquesta nova taxa, que gravarà amb un 0,2% la compravenda d'accions, no afectarà les operacions al mercat primari. És a dir, no gravarà les compres de títols a les sortides a borsa.

Així ho ha explicat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, després del Consell de Ministres d'aquest divendres. A més, ha explicat que es tractarà d'un impost finalista i els seus ingressos, uns 850 milions d'euros l'any, es destinaran a la Seguretat Social amb l'objectiu de finançar les pensions.

Aquest impost gravarà les operacions de compravenda de títols intradia, com ha confirmat la màxima responsable d'Hisenda en el Govern, que ha explicat també que aquest impost tindrà una liquidació mensual. La taxa s'aplicarà sobre les operacions de compravenda de títols de companyies cotitzades que tinguin una capitalització borsària superior als 1.000 milions d'euros. Les operacions sobre accions d'empreses no cotitzades i les pimes, per tant, quedaran fora de l'àmbit d'aquest impost.

Noticias relacionadas

contador