Notícies de polsos divises

dinero, dolares, rico, billetes

El dòlar perllonga el seu rebot i deixa enrere Corea del Nord, 'Harvey' i Draghi

Esperadíssima remuntada la que està protagonitzant el dòlar, que s'ha vist esperonada per les bones dades macroeconòmiques del PIB i del sector d'ocupació privada dels EUA. L'optimisme cap a la moneda nord-americana ha portat els inversors a abraçar les compres, deixar enrere Corea i els estralls de l'huracà -ara tempesta tropical- 'Harvey' i el 'bitllet verd' s'ha impulsat fins a màxims de dues setmanes contra el ien.

bitcoin-cryptomonnaie-monnaie-virtuelle-par-btckeychain-via-flickr-cc-license-by

El bitcoin s'encareix gairebé un 70% a l'agost fins a una nova fita per sobre dels 4.700 dòlars

Una notícia que està deixant de ser-ho perquè s'ha convertit en la cosa habitual. Parlem d'una nova fita històrica en el preu del bitcoin, que ja ha sobrepassat la barrera dels 4.700 dòlars i s'acosta al nou objectiu d'analistes i experts per a aquest 2017, els 5.000 'bitllets verds'. A aquest fet s'uneix un altre més espectacular: el considerat 'or 2.0' gairebé ha quintuplicat el seu preu des d'inicis d'any i només aquest mes d'agost ha ampliat el seu avanç un 70%.

0cb796

El dòlar rebota gràcies al recés en la crisi de Corea del Nord però l'euro no perd atractiu

Calma després de la tempesta. La por i l'aversió al risc amb què els inversors rebien la notícia del llançament d'un míssil per part de Corea del Nord, que sobrevolava el Japó, ha anat deixant pas a la tornada de la gana inversor. Un clàssic comportament del mercat als diferents episodis de la crisi entre Pyongyang i Washington i sense esperat, també, rebot del dòlar, que ha recuperat posicions davant els seus rivals.

merkel draghi

Draghi 'concedeix' a Alemanya un euro més fort

La pregunta resulta obligatòria: per què tolera Draghi la renovada fortalesa de l'euro si complica els seus objectius de fabricar inflació i reactivar el creixement a l'Eurozona? Amb l'euro per sobre dels 1,20 dòlars per primera vegada des de gener de 2015, la resposta té un marcat accent alemany. A Berlín, un euro més vigorós no molesta tant.