• L'índex del dòlar torna a mínims de 15 mesos després que l'huracà tropical Harvey amenaci l'economia dels EUA
money euros cash

El nou impuls de l'euro després que el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, evités esmentar la fortalesa de la divisa al simposi de Jackson Hole segueix sent el tema estrella al mercat de les divises. La 'moneda única' ha estirat la seva figura fins a un màxim diari de 1,1975 dòlars.

Després d'aconseguir aquesta matinada els 1,196 dòlars, s'ha frenat primer fins als 1,192 per després rebotar fins als 1,1975 dòlars. D'aquesta manera, marca els seus canvis més alts contra el 'bitllet verd' des de començaments de gener de 2015. O el que és el mateix, des del moment en què el mercat va començar a descomptar que el BCE llançaria el seu programa d'expansió quantitativa (QE), que va acabar anunciant el 22 de gener. Així, i després que l'entitat hagi 'imprès' 2 bilions d'euros mitjançant la compra d'actius al mercat, l'euro torna als nivells als quals es canviava contra la moneda nord-americana abans que Draghi donés el tret de sortida oficial de l'QE.

Els experts esperen que la ressaca després de les compareixences de Draghi i de la president de la Reserva Federal dels EUA, Janet Yellen, domini una jornada durant la qual els encreuaments es veuran confinats en estrets rangs, davant l'absència de catalitzadors de mercat. "No obstant això, la tònica canvia segons avanci la setmana, ja que s'espera la publicació de les dades d'inflació i atur de l'Eurozona. Als EUA, el resultat del consum personal i dels PMI i ISM manufacturers i l'informe del mercat laboral acapararan l'atenció", destaquen experts de Danske Bank.

També pesa la incertesa entorn de l'impacte econòmic de l'huracà tropical Harvey. Els dubtes influeixen en què l'índex dòlar se situï en mínims de 15 mesos.

"Però abans, s'assentaran els ànims després de la volatilitat viscuda divendres", afirmen aquests experts. L'avanç de l'euro contra el seu rival nord-americà va arrencar durant el conclave de banquers centrals, quan Yellen va esquivar qualsevol referència a la política monetària del regulats a Jackson Hole, però va volar un 1% després que Draghi fintés el recent fulgor de la moneda.

MÀXIMS DE GAIREBÉ SET ANYS CONTRA LA LLIURA

Els analistes de l'entitat danesa esperen que la moneda de la zona euro toqui els 1,20 dòlars, per confirmar un nou rang de llarg termini entre els 1,15 i els 1,20 dòlars. Des del punt de vista tècnic, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía destaca que, en realitat, "tant és que corregeixi puntualment o, fins i tot, seria igual que si corregís cap al suport dels 1,15 dòlars (que no sembla l'escenari més probable )". "L'important és que en el gràfic de llarg termini, adjuntem chart mensual, els preus segueixen apuntant com hem estat dient des de fa mesos cap a la zona dels 1,27 dòlars, la part superior del canal baixista de llarg termini. Tot segueix sent un clar 'mantenir llargs'", afirma l'expert.

Però la fortalesa de la divisa europea també es deixa notar contra la lliura i després d'assolir una fita de gairebé vuit anys a les 0,9270 lliures, es manté a prop d'aquests nivells de preu.

La moneda britànica torna al punt de mira dels operadors en una setmana en què es reprenen les negociacions sobre el Brexit. Durant aquesta tercera ronda, s'espera que es mantingui l'atenció sobre la factura del divorci i els drets dels ciutadans de la Unió Europea (UE) al Regne Unit. La lliura es manté al voltant dels 1,2900 dòlars contra la moneda nord-americana.

Contra altres rivals, mereix també la pena esmentar el màxim de 20 dies de l'euro/ien, fins preus per sobre dels 130,500 iens per cada euro.

Noticias relacionadas

contador