• Les més de 800 divises digitals que existeixen en l'actualitat s'han revalorat, en conjunt, un 1.500% aquest any
cbbitcoin31

El mercat de les monedes digitals ha assolit una nova fita en superar els 160.000 milions en capitalització per primera vegada en la seva història. Aquest rècord s'ha registrat enmig de la convulsió que estan vivint els principals actius i borses mundials després que Corea del Nord hagi disparat un míssil que ha sobrevolat el Japó.

Les monedes digitals, especialment el bitcoin, s'estan considerant com un actiu refugi i les més de 800 divises digitals que existeixen en l'actualitat s'han revalorat, en conjunt, un 1.500% aquest any, des dels gairebé 10.000 milions de dòlars que aglutinaven a l'inici de l'any. Durant un estiu especialment convuls per la crisi a la península de Corea, el total d'aquests actius digitals ha sumat més de 40.000 milions al seu acumulat i el rei de les 'virtuals' ha tocat els 4.500 dòlars, quadruplicant el preu amb el qual obria el 2017.

Les més de 800 divises digitals que existeixen en l'actualitat s'han revalorat un 1.500% aquest any

El bitcoin opera al voltant dels 4.400 dòlars, amb una capitalització de més de 72.000 milions de dòlars. Durant les últimes 24 hores, algunes de les monedes que s'inclouen en el Top Ten d'aquests actius, com Ripple o Litecoin han protagonitzat increments del voltant del 10% als seus preus, i han deixat també màxims històrics al preu d'aquestes altres monedes.

CANVIS REGULATORIS A LA XINA

L'últim envit de les monedes en línia ha coincidit també amb l'anunci que les autoritats monetàries de la Xina estan preparant una sèrie de canvis reguladors per legislar sobre les Initial Coin Offerings (oferta inicial de moneda virtual). Aquestes emissions de tokens digitals per part de projectes emergents, que emulen les emissions inicials de valors, usen la tecnologia blockchain de la xarxa de Ethereum, la segona moneda virtual per valor de mercat, per llançar divises d'aquest tipus i aconseguir a canvi finançament.

Les autoritats de Pequín preveuen, fins i tot, prohibir les ICOs fins que s'aprovi la nova normativa, segons informa la revista financera del país asiàtic, 'Caixin'. La preocupació per part del Banc Popular de la Xina i la Comissió del Mercat de Valors de la Xina és l'auge que han experimentat aquestes iniciatives que presenten molts clarobscurs en la seva regulació.

Segons explica el mitjà, els supervisors xinesos planegen seguir els passos fets per la Comissió del Mercat de Valors dels EUA (SEC per les sigles en anglès), que el passat mes de juliol va anunciar que els tokens han de ser considerats com a valors per la qual cosa han de registrar-se. La popularitat de les ICOs s'ha disparat a la Xina aquest any, amb un total de 65 emissions de moneda i gairebé 400 milions de dòlars recaptats per part de 105.000 ciutadans.

Noticias relacionadas

contador