• Els futurs de la Fed projecten menys d'un 50% de possibilitats que es produeixi l'anhelat increment de taxes abans del tancament de 2017
  • La lliura, en mínims de 10 mesos contra el dòlar
0cb796

El mercat de les divises està vivint unes sessions típicament estiuenques, on la forta activitat, fruit de la volatilitat, es combina amb els minsos volums d'operativa que condueixen al sopor. Les sessions del 4 i el 7 d'agost han vist com els encreuaments es comportaven segons aquest patró, així després de l'impuls alcista del dòlar després de les dades d'ocupació, l'inici de setmana ha estat avorrit, amb moviments confinats a estrets rangs de negociació.

L'acció es reserva per al final d'aquesta setmana, quan ha de publicar-se la dada d'inflació. Mentrestant, l'Eurozona està registrant una bateria de decebedores dades macroeconòmiques, després de la caiguda per sota de les expectatives de la confiança de l'inversor Sentix i del desplomament a Alemanya de la producció industrial i de les xifres de comerç exterior. Aquest context podria, per a Kathy Lien, analista de BK Asset Management, disparar una onada de vendes en la moneda compartida que provocaria una depreciació fins als 1,1600 dòlars.


Els futurs de la Fed projecten menys d'un 50% de possibilitats que es produeixi l'anhelat increment de taxes abans del tancament de 2017

Assenyala l'experta que en el pla econòmic "estem començant a albirar les implicacions de la fortalesa de la divisa, per la qual cosa s'esperen més decepcions". No obstant això, Lien alerta que, malgrat aquest panorama, no podem descartar que la moneda europea deixi nous màxims per sobre dels 1,1900 dòlars, perquè "sota la fortalesa de l'euro subjau una feblesa del dòlar recolzada en l'escepticisme que la Reserva Federal dels EUA (Fed) torni a pujar els tipus aquest any". "Alguna cosa que no ha canviat tant malgrat la dada d'ocupació del mes de juliol".

De fet, els futurs de la Fed projecten menys d'un 50% de possibilitats que es produeixi l'anhelat increment de taxes abans del tancament de 2017. Encara així, el dòlar manté la major part dels seus recents guanys i cotitza al voltant de les 1,1800 unitats enfront de la seva contrapart europea, amb prou feines un 0,5% per sota dels nivells de preu que va aconseguir el divendres.

L'índex del dòlar, que mesura l'acompliment de la moneda contra una cistella de sis albires rivals ha retrocedit també des del màxim en els 93,774 punts que va aconseguir després de la publicació la dada d'ocupació, però se situa per sobre dels 93,00 punts, lluny del recent mínim de 15 mesos de la setmana passada, en els 92,548 punts.

LA LLIURA, EN MÍNIMS DE 10 MESOS CONTRA L'EURO

En les últimes hores, l'actualitat al mercat de les divises passa també pel mínim de 10 mesos de la lliura contra l'euro, en les 0,9060 lliures, nivells de preu que ha tornat a aconseguir aquest dimarts. La divergència de polítiques entre el Banc Central Europeu (BCE) i el Banc d'Anglaterra (BoE per les seves sigles en anglès) és l'origen de la depreciació de la moneda britànica. El primer avança cap a una normalització monetària, mentre el segon mantindrà els tipus en el mínim històric del 0,25% per llarg temps.

La lliura s'havia vist apuntalada durant les últimes setmanes per l'esperança que el banc central britànic endurís la seva política econòmica i incrementaria les taxes aquest 2017. No obstant això, després de l'última reunió del BoE, els inversors han descartat aquesta probabilitat, ja que han decidit concentrar-se en la votació del comitè de política monetària del regulador, que va decidir, per sis vots a favor i dos en contra, mantenir els tipus.

Així mateix, encara que el BoE va tractar d'enviar un missatge al mercat que considera molt probable que hi hagi un augment del preu dels diners, els operadors també s'han concentrat en la seva revisió a la baixa de les previsions de creixement i inflació i han decidit vendre la lliura. Contra el dòlar, la moneda de Regne Unit es canvia al voltant dels 1,3050 dòlars, lluny dels màxims de la setmana passada en els 1,3268 dòlars.

Noticias relacionadas

contador