Notícies de polsos divises

money euros cash

L'euro manté la seva recent reculada davant un dòlar que recupera la confiança dels inversors

La divisa comunitària arrenca la setmana remuntant lleument des del mínim de quatre sessions aconseguit el divendres, després que la bona salut del mercat laboral nord-americà del mes de juliol retornés l'esperança als inversors que una tercera pujada de tipus de la Reserva Federal dels EUA (Fed) encara és possible. La creació d'ocupació va augmentar en 209.000 nous llocs de treball, la taxa de desocupació va caure i els salaris van pujar, així que els operadors van trobar el catalitzador per vendre euros i llançar-se de nou pel dòlar. L'euro/dòlar va cedir pràcticament un 1% i aquest dilluns es manté per sota dels 1,1800 dòlars.

yuan-dollar

Xina considera ampliar el rang de cotització del iuan enfront del dòlar fins al 3%

El Banc Popular de Xina (PBoC per les seves sigles en anglès) està valorant estendre el rang del 2% en el qual permet fluctuar al iuan contra el dòlar, a partir d'un punt fix que marca diàriament. Mitjançant aquesta mesura, que s'ha considerat un canvi més aviat cosmètic, el banc central contempla estendre aquesta banda al 3%, per ratificar que es troba embarcat en un procés de reforma i aperturisme en la seva política sobre l'operativa en divises, al mateix temps que se centra en la reducció del deute.

European Central Bank, euro, 285

L'euro afluixa després de conquistar els 1,19 dòlars, rècord de 31 mesos

La mateixa història es repeteix una vegada i una altra. El dòlar sofreix una onada de vendes a causa de la feblesa de les dades macroeconòmiques i l'euro conquista una nova cota. En aquesta ocasió, l'ocupació ADP va defraudar al mercat, en deixar un resultat de creació de llocs de treball per sota de l'esperat i el dòlar va tornar a absorbir el cop. El resultat és de sobres conegut: rècord en l'euro des de gener de 2015, en aquest cas màxim de 31 mesos i caigudes en l'índex del dòlar fins a un mínim de 15 mesos, en els 92,55 punts. Aquest dijous, la divisa comunitària retrocedeix des de preus per sobre dels 1,1900 dòlars i es negocia entorn dels 1,1850/60 dòlars.