Notícies de polsos divises

dolar dolar dolar

L'euro es catapulta fins a màxims de 30 mesos després de la cautela de la Fed sobre la inflació

El dòlar s'ha vist durament copejat després de l'anunci de la Reserva Federal dels EUA (Fed), que ha mantingut els tipus d'interès sense canvis en el rang de l'1-1,25% i ha deixat les portes obertes a la reducció del seu balanç al setembre. En una reunió del Comitè Federal del Mercat Obert (FOMC, per les seves sigles en anglès) sense compareixença de la president de l'organisme, Janet Yellen, el comunicat emès, no obstant això, ha emprat un llenguatge molt més caut sobre la inflació, la qual cosa ha provocat que el 'bitllet verd' s'hagi depreciat contra els seus principals rivals. Els alcistes de l'euro han aprofitat l'ocasió per portar la moneda única al seu millor preu des del 15 d'agost de 2015. O el que és el mateix, la divisa europea ha aconseguit un rècord de 30 mesos.

dolar4

L'euro conquereix els 1,17 dòlars per primera vegada en dos anys

La cotització de l'euro prossegueix la seva trajectòria alcista i ha estès els seus recents guanys fins a superar la barrera dels 1,1700 dòlars per primera vegada des d'agost de 2015, aupado per la "eufòria" dels empresaris alemanys, després de la publicació del les dades del Ifo, i a l'espera de conèixer aquest dimecres les conclusions de la reunió de la Reserva Federal d'EUA. En concret, l'euro ha aconseguit un màxim en els 1,1712 dòlars, enfront dels 1,1638 dòlars del començament de la sessió, igualant així el seu millor canvi des del 24 d'agost de 2015.

dolar dolar dolar

L'euro torna al seu rècord de gairebé dos anys davant un dòlar copejat de nou per Trump

Ja fa algunes setmanes que es repeteix el mateix patró al mercat de les divises. Qualsevol informació relacionada amb l'entorn del president nord-americà, Donald Trump, és una mala notícia per al dòlar, que paga amb la seva depreciació la prima de risc polític que pesa sobre els moviments de Trump o del seu cercle més proper. I així ha tornat a ser després de la dimissió del portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer: l'índex del dòlar -que mesura l'acompliment de la moneda contra sis divises- ha caigut a un mínim de 13 mesos i l'euro ha tocat de nou el seu rècord de gairebé dos anys, per sobre dels 1,1680 dòlars. Però després de la publicació de les dades del PMI de França i Alemanya, per sota de l'esperat, l'euro ha cedit prop d'un 0,4%.