• La capitalització de mercat de les monedes virtuals es manté per sobre dels 160.000 milions de dòlars
  • 55 fons d'inversió tenen interessos en els actius virtuals
bitcoin-cryptomonnaie-monnaie-virtuelle-par-btckeychain-via-flickr-cc-license-by

Una notícia que està deixant de ser-ho perquè s'ha convertit en la cosa habitual. Parlem d'una nova fita històrica en el preu del bitcoin, que ja ha sobrepassat la barrera dels 4.700 dòlars i s'acosta al nou objectiu d'analistes i experts per a aquest 2017, els 5.000 'bitllets verds'. A aquest fet s'uneix un altre més espectacular: el considerat 'or 2.0' gairebé ha quintuplicat el seu preu des d'inicis d'any i només aquest mes d'agost ha ampliat el seu avanç un 70%.

La capitalització total de les més de 800 monedes digitals que cotitzen al mercat dels actius virtuals també acumula rècords i es manté per sobre dels 160.000 milions de dòlars, segons dades de Coinmarketcap. L'agregat de preus de mercat també registra, igual que l'índex del bitcoin de 'Coindesk', la recent marca del bitcoin, des d'on ha retrocedit fins als 4.500 dòlars. A aquests fets cal afegir-hi que la segona moneda criptogràfica en valor de mercat, l’ether, la unitat de la xarxa ethereum, ha escalat fins a màxims de dos mesos, per sobre dels 365 dòlars. Acumula així una revaloració d'un 79% aquest mes i d'un 4.400% des del començament de l’any.

El nou capítol de la crisi a Corea del Nord, després del llançament d'un míssil pel règim de Pyongyang que ha sobrevolat el Japó, ha accentuat una altra vegada el caràcter d'actiu refugi de les divises en línia, assenyalen els experts. A més, l'últim auge coincideix amb una rebaixa de la febre pel bitcoin cash, el nou actiu digital que va sorgir de la divisió de la cadena de blocs (blockchain) que es va produir a inicis d'agost, arran de la implementació de millores de funcionament i velocitat del gran llibre comptable de la divisa en línia.

El nombre de fons d'inversió que aposten pel bitcoin s'ha disparat fins a un total de 55

D'entrada, segons recull la 'CNBC', el minat del bitcoin cash va resultar més rendible, catapultant el seu preu per sobre dels 680 dòlars, però els 'miners' han acabat tornant a trobar-se major retorn a la mineria del bitcoin tradicional, explica Nolan Bauerle, director d'investigacions en Coindesk, en declaracions a aquest mitjà.

L'increment en el procés de resolució de problemes matemàtics a canvi de l'obtenció de bitcoins que milers d'ordinadors realitzen a tot el món, s'ha produït quatre setmanes després de la implementació del protocol SegWit. El canvi, a més de la divisió de la blockchain, també ha agilitzat les transaccions, doblant la velocitat a la qual la cadena de blocs és capaç de validar les operacions, fins als 2 megabytes.

AUGMENTA L'INTERÈS INSTITUCIONAL

D'altra banda, el nombre de fons d'inversió que aposten pel bitcoin s'ha disparat fins a un total de 55, segons dades de la consultora independent Autonomous Next. Això es tradueix en noves injeccions de capitals al mercat de les monedes virtuals, encara que actualment només al voltant del 5% dels inversors tradicionals està en aquest mercat, un percentatge que en dos o tres anys ascendirà al 80%, segons l'opinió dels experts del sector.

Per ara, l'aprensió a aquest pròsper mercat sembla ser el sentiment regnant entre els gegants dels fons. Encara que es mereix un punt i a part, per exemple, Fidelity. El gestor de capitals amb seu a Boston ja permet als seus clients usar el seu lloc web per monitoritzar les seves participacions de bitcoin i altres moneda digital, a través de la casa de canvi Coinbase. A més, és l'única companyia d'aquest tipus que permet que els seus clients vinculin els seus 'wallets' a la casa de canvi amb les seves carteres per accedir a les seves posicions en divises virtuals des de la plataforma en línia del gestor nord-americà.

Noticias relacionadas

contador