• La divisa nipona marca el seu millor preu en vuit setmanes contra el 'bitllet verd'
  • L'euro, prop de mínims d'11 dies contra el dòlar
  • El won sud-coreà es deprecia fins a un mínim de tres setmanes i mig contra el dòlar
cbdolaryen123

El mercat de les divises s'ha deixat portar per l'apetit dels considerats actius refugi davant la nova escalada de tensions entre els EUA i Corea del Nord. El ien ha rebut un impuls comprador que ha portat a la divisa nipona a marcar el seu millor preu contra el dòlar en vuit setmanes, fins als 109,973 iens. L'altre gran beneficiat ha estat el franc suís, que opera en màxims d'una setmana contra el dòlar i d'11 dies contra l'euro, en els 0,9656 i els 1,1331 francs respectivament.

L'altra gran història que domina els principals encreuaments té a l'euro com a protagonista. La divisa comunitària opera molt prop del seu pitjor canvi en 11 dies contra el dòlar, gairebé en els 1,1700 dòlars, després que les compres tornessin a la moneda dels EUA després de l'enquesta d'ocupació Jolts, que mesura les ofertes de treball inicials i la rotació laboral, que va pujar molt per sobre de l'esperat en el mes de juny, fins a un rècord de 6,2 milions. "Aquesta dada apunta a un increment en els salaris que, amb el temps, derivarà en un augment dels tipus d'interès", assenyala Michael Hewson, analista de CMC Markets, la qual cosa justifica "l'apetit pel dòlar".

No obstant això, experts de Danske Bank no confien que el 'bitllet verd' estengui els seus guanys més enllà d'aquests nivells de preu abans de la dada d'inflació dels EUA que es publica el divendres. De fet, segons avisen, serà necessària una "positiva lectura dels preus al consumidor perquè el dòlar pugui recuperar-se contra la seva rival europea molt més enllà d'aquests nivells". El consens de mercat espera que l'IPC pugi a l'1,8% en termes anualitzats en el mes de juliol, comparat amb l'1,6% del mes anterior. Els analistes de l'entitat danesa avisen, no obstant això, que la "feblesa del dòlar està garantida" després de l'"acord de Sintra mitjançant el qual els banquers centrals es van enrolar en major o menor mesura en la senda de la normalització monetària".


El won sud-coreà es deprecia fins a un mínim de tres setmanes i mitjana contra el dòlar

COREA DEL NORD MARCARÀ EL COMPÀS

Però en el curt termini, l'actualitat passa per les tensions entre Corea del Nord i EUA, que seguirà donant impuls al ien i al franc suís. "Els mercats s'havien oblidat durant algun temps del conflicte entre Washington i Pyongyang, així que la reacció ha estat visceral quan el règim de Kim Jong-Un ha amenaçat la base nord-americana en el Pacífic de Guam", assenyalen experts de Daiwa Securities.

L'extrema tranquil·litat dels mercats en la temporada estiuenca també ha provocat que els operadors es bolquin de nou en els factors geopolítics. En aquest context, el won sud-coreà s'ha depreciat un 0,8% fins a les 1,1373 unitats per dòlar, el seu pitjor canvi en tres setmanes i mitjana. L'euro, per la seva banda, ha caigut un 0,4% contra el ien, fins als 129,135 iens, després d'haver aconseguit un màxim de 30 mesos fa tan sols una setmana, per sobre dels 131,00 iens.

Noticias relacionadas

contador