Notícies de empreses

cbprisa

Bogeria borsària en Prisa: els drets es disparen un 50% per rumors de moviments d'Amber

Prisa, el grup de comunicació que controla 'El País', 'As' i 'Cadena Ser', ha encertat aquest dimecres amb una pujada de gairebé el 20%, i al tancament s'ha situat al 13,37% (fins als 1,95 euros per acció), després dels rumors d’un canvi accionarial de gran calat després de la venda dels drets del banc britànic HSBC, que té un 4,5% del capital del grup. Aquest moviment ha dinamitat la cotització dels drets -que han arribat a pujar un 100%, fins als 5,5 euros-, el valor de la qual en borsa ha arribat a fregar els 3.000 milions.

mark-carney-fsb-bank-of-england

Claus borsàries de la propera sessió: decisió de tipus del BoE i resultats de Twitter

Els inversors tindran referències importants en què fixar-se al llarg de la jornada d'aquest dijous, 8 de febrer, tant a l'àmbit macroeconòmic com a l'empresarial. Una de les més destacades serà la decisió de tipus d'interès que anunciarà el Banc d'Anglaterra (BoE, per les sigles en anglès). A més, l'organisme ha d'emetre un informe sobre les seves projeccions respecte a la inflació, un dels principals temors que han agitat als mercats durant les últimes setmanes.

amazon-et-microsoft-en-discussions-avec-here

Amazon supera per primera vegada Microsoft per valor en borsa

Des del començament de l’any, Amazon s'ha revalorat en borsa més d'un 24%. El gegant del comerç electrònic ha tornat a assolir aquest dimecres els 700.000 milions de capitalització, deixant enrere una altra de les grans tecnològiques, Microsoft.