• La prima respecte al tancament d'aquest dimarts és del 5,5%
ep jose luis martinez dalmau presidentesaeta yield
SAETA YIELD

Saeta Yield ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el llançament d'una OPA sobre les seves accions per part del fons d'inversió canadenc Brookfield (a través de TerraForm). L'interès de Brookfield per Saeta havia estat confirmat per l'empresa el passat 15 de gener. L'oferta comunicada a la CNMV, encara pendent de l'aprovació del fullet, s'ha llançat a 12,2 euros per acció, amb una prima del 5,5% respecte al preu de tancament de Saeta d'aquest dimarts. La prima ascendeix al 19,61% respecte al 12 de gener, dia anterior al fet que transcendís l'interès del fons per la companyia.

  • 12,18€
  • 0,00%

L'OPA se satisfarà completament en efectiu, fet que suposarà un desemborsament màxim de 995.200.000 d'euros. GIP i ACS han acceptat el compromís d'acudir a l'OPA. Les dues sumen una participació del 48,22% en Saeta. L'objectiu de Brookfield és quedar-se amb, almenys, un 50,338% del capital de la companyia.

L'operació també està vinculada a obtenir el 'vistiplau' de la UE en matèria de competència, segons ha detallat Brookfield a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

ACS acorda la venda de la participació del 24,1% que té en Saeta, per la qual cosa ingressarà uns 240 milions d'euros, mentre està pendent de l'OPA que ha formulat per Abertis, una operació valorada en 18.600 milions d'euros competidora de la formulada per la italiana Atlantia.

Saeta Yield rep aquesta oferta de compra quatre anys després que, al començament de 2014, ACS constituís aquesta empresa per segregar tots els seus actius de generació d'energia renovable. Posteriorment, el 2015, la va treure a borsa que va suposar el primer 'yield' que va sortir a cotitzar a Europa. El grup que presideix Florentino Pérez va col·locar al mercat el 51% del seu capital i va vendre en paral·lel al fons GIP un 24,4% més de les seves accions, de manera que es va quedar amb un altre 24% del seu capital.

Pel que fa a Brookfield, es dóna la circumstància que és soci d'ACS a Llatinoamèrica, en concret, al negoci de gestió de línies d'alta tensió i altres projectes industrials al Brasil.

Noticias relacionadas

contador