• Atlantis i ACS, es disputen la seva adquisició
abertis portada
ABERTIS

La concessionària Abertis ha aconseguit un benefici de 897 milions d'euros el 2017, un 13% superior al d'un any abans. Un exercici que ha estat marcat per la companyia per l'interès d'ACS i Atlantia a comprar la companyia. Durant aquest exercici, Abertis ha aconseguit un resultat brut d'explotació (EBITDA) de 3.480 milions d'euros, un 14% més que durant el passat exercici.

  • 18,36€
  • 0,00%

Per la seva banda, els ingressos de la companyia han superat, per primera vegada en la història, els 5.000 milions d'euros un 5.323 milions un 13% més. "El resultat de l'exercici s'ha vist impulsat per la millora del marge operatiu i per la major aportació del negoci a França i Itàlia, després d'un ampli pla de compra de participacions minoritàries", afirma la companyia al seu comunicat.

El 2017, Abertis ha invertit en creixement més de 3.600 milions d'euros, una xifra rècord en la història de la companyia. D'aquests, a prop de 3.000 es van dedicar a creixement inorgànic: adquisicions a França i Itàlia, compra de dues autopistes a l'Índia i l'adjudicació de ViaPaulista al Brasil. "L'exercici 2017 tanca també el període del Pla Estratègic 2015-2017, completat amb èxit en els seus quatre principals pilars: creixement, focalització, eficiències i creixent remuneració a l'accionista", destaquen als seus resultats.

El 2017, el tràfic va continuar amb una tendència a l'alça superant totes les estimacions. La intensitat mitjana diària va créixer als principals mercats europeus del Grup, amb pujades del 3,9% a Espanya, l’1,5% a França, i el 3,2% d'Itàlia. En el cas del continent americà, cal destacar l'impuls del trànsit a Xile (4%) i al Brasil (3,2%). Per la seva banda, l'Índia es va apuntar avenços propers al 10%, confirmant-se com una economia amb gran potencial de creixement.

A l'àmbit de la seguretat viària, el conjunt del Grup presenta millores tant en els seus índexs d'accidentalitat (-3,2%) i de mortalitat (-6,1%), com en el nombre de víctimes mortals (-3,4 %). Destaca en aquest sentit Brasil, amb progressos importants en els indicadors de seguretat viària.

"PAS IMPORTANT"

Unes xifres que arriben després que la Comissió Europea autoritzés aquest dimarts l'oferta pública d'adquisició (OPA) que ACS, a través de la seva filial alemanya Hotchief, va llançar sobre Abertis. L'operació està valorada en 18.600 milions d'euros i competeix amb l'anteriorment formulada de la italiana Atlantia, de 16.314 milions.

A més, fonts de Hochtief (ACS) han indicat a Europa Press que l'autorització de la UE "suposa un pas més i significativament important en el procés d'adquisició d'Abertis".

Les mateixes fonts han manifestat la voluntat de la filial alemanya de la constructora de "seguir treballant" per aconseguir el seu objectiu de conformar amb Abertis un dels primers grups del món de construcció i gestió d'infraestructures.

Noticias relacionadas

contador