• La seva anterior valoració se situava als 1,55 euros per títol
  • Les accions de l'entitat pugen un 1,4%, fins als 1,40 euros
Manuel Azuaga Unicaja

Els experts de Deutsche Bank han elevat un 10% la valoració d'Unicaja Banc, fins als 1,70 euros per acció des dels anteriors 1,55 euros per títol.

  • 1,14€
  • -0,95%

Després de la presentació de resultats de l'entitat andalusa presidida per Manuel Azuaga, els experts del banc alemany han reiterat el consell de 'comprar' el valor. En la seva opinió, Unicaja ha presentat uns "sòlids resultats" basats en unes "mètriques d'alta qualitat".

Els comptes del banc han superat les seves previsions, gràcies a un marge net d'interessos impulsat per millors marges, menors costos del que s'esperava, millor qualitat del crèdit gràcies a una venda més ràpida d'actius adjudicats i un impacte més positiu de les normes de comptabilitat.

Aquests experts esperen que el marge net d'interessos es recuperi el 2018 i espera que el banc aconsegueixi el seu objectiu de reduir els seus actius improductius, actualment valorats en 4.600 milions d'euros, fins als 3.500 milions el 2020.

Unicaja va obtenir un benefici net de 138.400.000 d'euros el 2017, fet que suposa un augment del 2,5% respecte a l'exercici anterior. El marge brut del grup va caure un 8,5%, fins als 997 milions d'euros, mentre el marge d'interessos ha baixat un 6%, fins als 582.800.000.

L'entitat és una de les principals candidates a protagonitzar una operació corporativa al sector bancari espanyol junts amb Liberbank. La seva grandària fa preveure els analistes que desperti l'interès dels grans del sector, sobretot BBVA i CaixaBank, en les seves aspiracions per augmentar la seva dimensió després de la compra de Banc Popular per Santander.

Noticias relacionadas

contador