ep valores del ibex 35 en la bolsa de madrid espana a 13 de noviembre de 2020
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 (-1,69%) ha augment les pèrdues durant els últims compassos de la sessió i ha tancat al tall dels 8.200 punts. Els números vermells d'aquest divendres han enviat el selectiu espanyol un 2,11% per sota del nivell en què va començar la setmana. Els inversors ja coneixen el pla d'estímuls de Joe Biden, que ha estat valorat en 1,9 bilions de dòlars. No obstant això, la previsió d'aquests estímuls no contraresta el sentiment negatiu de la Covid-19, que continua sense control a Espanya i a la resta de països europeus, així com als EUA.

  • 11.074,60
  • -0,33%

A nivell empresarial, Bolsamanía publica aquest divendres que Telefónica "seguirà venent torres" de telecomunicacions per sanejar el seu balanç i impulsar el preu de les seves accions.

Els valors més baixistes han estat Sabadell (-5,43%) i Caixabank (-4,80%), mentre al costat positiu trobem només un valor: Meliá que ha tancat amb pujades del 0,26%.

A més, els inversors ja coneixen els resultats de JP Morgan Chase, Citigroup i Wells Fargo. Els bancs nord-americans han superat les previsions amb el seu benefici, però els ingressos de Citi i Wells Fargo han decebut.

D'altra banda, la farmacèutica Pfizer ha anunciat que reduirà els enviaments a Europa de la seva vacuna contra la Covid-19, que ha elaborat junts amb l'alemanya BioNTech, durant finals de gener i principis de febrer. Tot això, amb l'objectiu d'incrementar-ne la producció a partir de mitjans del pròxim mes.

A l'agenda econòmica, la inflació a Espanya ha tancat l'any amb una taxa negativa del -0,5%, després de pujar al desembre un 0,2%. A més, les vendes al detall del desembre als EUA han estat força pitjors del que s'esperava, la qual cosa evidencia que els estímuls són molt necessaris. Falta per publicar la confiança al consumidor de gener, elaborada per la Universitat de Michigan.

Wall Street va tancar amb lleugeres caigudes ahir i avui els seus parquets cauen un 1%, la mitjana en considerar que els nous estímuls de Biden impulsaran el creixement econòmic, però també debilitaran la posició fiscal del país, en elevar encara més el seu dèficit públic, ja que no contempla pujades d'impostos. "Ha estat un cas de comprar el rumor i vendre la notícia", comenta David Madden, analista de CMC Markets.

A Àsia, jornada lleugerament baixista als principals mercats, amb protagonisme negatiu per Xiaomi. La companyia de mòbils s'ha desplomat perquè els EUA l'ha inclòs a la seva black list empresarial al costat d'altres companyies xineses.

A nivell estratègic, els analistes de JP Morgan AM segueixen veient el mercat de forma constructiva, però no dubten a assenyalar tres grans perills que amenacen les nostres carteres: l'evolució de la pandèmia i l'efectivitat de les vacunes, la guerra comercial entre la Xina i els EUA i la possible retirada d'estímuls dels bancs centrals.

Per anàlisi tècnica, l'IBEX "segueix consolidant nivells després de superar la resistència clau dels 8.322 punts. El seu aspecte tècnic és bo, ja que el selectiu es troba donant forma a una figura de continuació alcista", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Per a les properes jornades", afegeix aquest expert, "tot sembla indicar-nos que podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.000 punts. El primer nivell de suport es troba als 8.200 punts. Mentre cotitzi per sobre d'aquest nivell de preus no apreciarem ni el més mínim senyal de debilitat en la seva sèrie de preus".

En altres mercats, el petroli Brent cau un 1,8%, fins als 55,41 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,1% i es canvia a 1,2142 dòlars. A més, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys cotitza al 0,07%.

Noticias relacionadas

contador