ep tienda de xiaomi en un centro de klepierre iberia
KLÉPIERRE IBERIA

L'administració de Trump ha afegit la fabricant de smartphones Xiaomi a la seva llista negra de suposades empreses militars xineses, cosa que ha causat caigudes del 10,6% en les accions de la companyia que cotitzen a Hong Kong.

Xiaomi, amb seu a Pequín, va ser el tercer major fabricant de telèfons intel·ligents del món durant el tercer trimestre del 2020, segons Counterpoint Research.

El moviment vol dir que Xiaomi està ara subjecte a una ordre executiva de novembre que restringeix als inversors nord-americans la compra d'accions o valors relacionats de qualsevol companyia designada pel Departament de Defensa per ser una companyia militar xinesa.

L'ordre executiva inicial de Trump es va ampliar posteriorment per obligar els inversors a desinvertir, o vendre, de les participacions afectades, abans de l'11 de novembre d'aquest any.

A més de Xiaomi, han estat incloses en la llista negra Luokong Technology, Beijing Zhongguancun Development Investment Center, Grand China Air Company, Commercial Aircraft Corporation of China, Global Tone Communication Technology, Advanced Micro-Fabrication Equipment, China National Aviation Holding Company i Gowin Semiconductor Corporation.

Noticias relacionadas

contador